Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατές ειδήσεις, αδύναμες κινήσεις στην Wall

Υπό την μικτή επιρροή επιχειρηματικών κερδών δ΄τριμήνου κινείται η Wall. Μικτή και η στατιστική εικόνα. Τραπεζικές πιέσεις λόγω της ιαπωνικής υποβάθμισης, αλλά θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Υπό την μικτή επιρροή των πολλών επιχειρηματικών ανακοινώσεων κερδών δ΄τριμήνου κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,04% στις 11.981 μονάδες, ενώ ο S&P, που προς στιγμήν κατέκτησε τις 1.300 μονάδες, υποχωρεί αυτή την ώρα 0,07% χαμηλότερα στις 1.295 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύεται 0,19% στις 2.744 μονάδες.

Ο Dow κατέκτησε χθες ενδοσυνεδριακά τις 12.000 μονάδες για πρώτη φορά σε δύο χρονια και πλέον, κλείνοντας τελικώς με μικρή άνοδο στις 11.985 μονάδες.

Τα στατιστικά μεγέθη της ημέρας προκάλεσαν απογοήτευση, καθώς ανακοινώθηκε αναπάντεχα μεγάλη αύξηση στους νέους ανέργους και μείωση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών. Στη συνέχεια ωστόσο, ανακοινώθηκε θετική έκπληξη από την μεγάλη αύξηση στα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών.

Το πρόγραμμα των επιχειρηματικών ανακοινώσεων είναι ιδιαίτερα «βαρύ» σήμερα.

Η Caterpillar ενισχύεται 1,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών, ενώ η Netflix εκτινάσσεται 15% .

Η Nokia υποχωρεί σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη, μετά την προειδοποίηση για αδύναμη κερδοφορία.

Η Qualcomm ανακοίνωσε αύξηση κερδών 40% και ενισχύεται σχεδόν 5%.

Η AstraZenca κερδίζει 2,7% μετά την αύξηση καθαρών κερδών δ΄τριμήνου, ενώ η Potash ενισχύεται 3%.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης οι Eli Lilly, Lockheed Martin, Procter & Gamble.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Microsoft και η Amazon.com μεταξύ άλλων, θα δημοσιοποιήσουν τα μεγέθη τους.

Η υποβάθμιση της ιαπωνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s σε ΑΑ- προκάλεσε πιέσεις στην επενδυτική ψυχολογία, αλλά ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Τόκιο.

Παρά την πρωινή πτώση εξαιτίας των τραπεζών, μετά την υποβάθμιση της ιαπωνικής οικονομίας, μια σειρά επιχειρηματικά αποτελέσματα, τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και η ανάκαμψη των μεταλλευτικών κλάδων, στήριξαν σε ανοδικό κλείσιμο τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με μικρή πτώση 0,07% στις 5.965 μονάδες, ο DAX 0,4% υψηλότερα στις 7.155 μονάδες, ενώ ο CAC 0,26% υψηλότερα στις 4.059 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v