Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Μικρή άνοδος στη Wall Street με τον Dow για άλλη μια συνεδρίαση να μην καταφέρνει να κλείσει πάνω από τις 12.000 μονάδες μετά τα απογοητευτικά στοιχεία στην αγορά εργασίας. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Μικρή άνοδος στη Wall με τον Dow για άλλη μια συνεδρίαση να μην καταφέρνει να κλείσει πάνω από τις 12.000 μονάδες μετά τα απογοητευτικά στοιχεία στην αγορά εργασίας. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Αναλυτικά, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκεκριμένα κατά 51.000 στις 454.000 αιτήσεις επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της Fed ότι ο έως σήμερα ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας δεν είναι ικανός για να βελτιώσει τις συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Εξίσου απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία που αφορούν τις παραγγελίες διαρκών αγαθών Δεκεμβρίου καθώς υποχώρησαν κατά 2,5% έναντι αύξησης 1,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα θετικά αντέδρασε η χρηματιστηριακή αγορά στην αύξηση 2% στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών το Νοέμβριο.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Caterpillar ενισχύεται 2% (λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης) μετά την ανακοίνωση σημαντικής αύξησης  στα κέρδη δ’ τριμήνου και αντίστοιχα η μετοχή της Netflix ενισχύθηκε 12% καθώς γνωστοποίησε αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων.

Αντίθετα ισχυρές πιέσεις δέχτηκε σήμερα η μετοχή της Νokia καθώς η διοίκηση προέβλεψε αδύναμο Q4 για την εταιρία.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης, αποτελέσματα δ΄ τριμήνου θα ανακοινώσουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Microsoft και Amazon.

Στην αγορά εμπορευμάτων, κοντά σε χαμηλό 4 μηνών διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού στα 1.312 δολ./oz, και αντίστοιχα το πετρέλαιο υποχώρησε 1,95% στα 85,64 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής παρέμενε αμετάβλητο στα 1,79 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,7% στα 29,64 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 11.989,83 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,22% στις 1.299,51 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,58% στις 2.755,28 μονάδες.

Παρά την πρωινή πτώση εξαιτίας των τραπεζών, μετά την υποβάθμιση της ιαπωνικής οικονομίας, μια σειρά επιχειρηματικά αποτελέσματα, τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και η ανάκαμψη των μεταλλευτικών κλάδων, στήριξαν σε ανοδικό κλείσιμο τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με μικρή πτώση 0,07% στις 5.965 μονάδες, ο DAX 0,4% υψηλότερα στις 7.155 μονάδες, ενώ ο CAC 0,26% υψηλότερα στις 4.059 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v