Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VIG: Το πρώτο "κούρεμα" (25%) σε ελληνικά ομόλογα

H Vienna Insurance Group την περασμένη εβδομάδα έδωσε μια γεύση για το «κούρεμα» εξαιτίας της κρίσης, εφαρμόζοντας απομείωση της αξίας των ελληνικών και ιρλανδικών ομολόγων της κατά περίπου 25%.

VIG: Το πρώτο κούρεμα (25%) σε ελληνικά ομόλογα
H Vienna Insurance Group την περασμένη εβδομάδα έδωσε μια γεύση για το «κούρεμα» που πιθανόν να υποστούν οι χρηματοπιστωτικοί οικοι της Ευρώπης, εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης.

Η κορυφαία ασφαλιστική της Αυστρίας επέβαλε απομείωση της αξίας των ελληνικών και ιρλανδικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της κατά περίπου 25%, σύμφωνα με τους ρεπόρτερς των Financial Times, Richard Milne και Chris Bryant.

«Γίνονται συζητήσεις για το αν θα γίνουν «κουρέματα» ή εθελοντικές επαναγορές (ομολόγων) δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, κ. Martin Simhandl, προσθέτοντας: «Αν γίνει κούρεμα, θέλω να είμαστε προετοιματσμένοι.»

Το κόστος της απαξίωσης κινείται σε λίγες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς η Vienna Insurance διαθέτει λιγότερο από 1% του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της σε ομόλογα των περιφερειακών κρατών της ευρωζώνης.

Η κίνηση πάντως εκπροσωπεί την πρώτη φορά που ευρωπαϊκός χρηματοοικονομικός οίκος αναγνωρίζει ανοιχτά ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και θα υποστεί πλήγματα εξαιτίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v