Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν στα «καθ’ημάς» Wall και ευρωαγορές

Στην "άκρη" βάζουν οι αγορές τις ταραχές στην Μ. Ανατολή και επικεντρώνονται σε εγχώριες οικονομικές κι εταιρικές ειδήσεις. Ο καλύτερος Ιανουάριος 14 ετών για τον Dow, ελπίδες για λύσεις στην κρίση της ευρωζώνης.

Στην «άκρη» βάζουν οι αγορές ΗΠΑ και Ευρώπης τις ταραχές στην Μέση Ανατολή και επικεντρώνονται σε εγχώριες οικονομικές κι εταιρικές ειδήσεις, ωθώντας υψηλότερα τις διεθνείς μετοχές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,54% στις 11.954 μονάδες, ο S&P 0,76% στις 1.295 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,84% στις 2.722 μονάδες.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue-chip, ο Dow industrials, ενισχύθηκε 2,7% τον περασμένο μήνα, καταθέτοντας τον καλυτερο Ιανουάριο από το 1997.

Στην σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε «βουνό» από ανακοινώσεις επιχειρήσεων για τα αποτελέσματα κερδοφορίας δ΄τριμήνου.

Το blue-chip της Pfizer υποχωρεί 1,1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου.

Η Archer Daniels Midland, η Cummins και η McGraw-Hill περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει επίσης και η κοινοποίηση των μεγεθών πωλήσεων Ιανουαρίου των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη για την Ευρώπη, και ειδικά η μείωση των ανέργων στην Γερμανία, καθώς και οι κλιμακούμενες φήμες για επικείμενη "λύση" στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, στηρίζουν υψηλότερα τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,18% στις 5.932 μονάδες, ο DAX 1,05% στις 7.151 μονάδες, ο CAC κερδίζει 1,02% στις 4.046 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v