Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει υψηλότερα από τα υψηλά 2ετίας η Wall St

Θετική φορά διατηρεί η Wall μετά τα χθεσινά υψηλά 2ετίας, στον απόηχο των κερδών σε Ασία και Ευρώπη. Η εκτόνωση της έντασης στην Κορέα και η πρόθεση της Κίνας να βοηθήσει την ευρωζώνη, προσφέρουν στήριξη.

Θετική φορά διατηρεί η Wall Street, στον απόηχο των κερδών σε Ασία και Ευρώπη. Η εκτόνωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο και η είδηση ότι η Κίνα προτίθεται να βοηθήσει στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, προσφέρουν στήριξη στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 11.507 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 1.251 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,25% στις 2.656 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με ήπια ανοδικά πρόσημα στην προηγούμενη συνεδρίαση, που ώθησαν τον δείκτη S&P στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αντέδρασαν θετικά στην εκτόνωση της διαμάχης μεταξύ Νοτίου και Βορείου Κορέας.

Στις ευρωπαϊκές αγορές και το ευρώ, συνέβαλε ευνοϊκά η δήλωση του κορυφαίου στελέχους της κινεζικής κυβέρνησης ότι το Πεκίνο, που διαθέτει το 30% των παγκόσμιων αποθεμάτων σε συνάλλαγμα, είναι έτοιμο να προσφέρει χείρα βοηθείας για την επίλυση της κρίσης χρεών σε χώρες της ευρωζώνης.

Η εξέλιξη αυτή επισκιάζει την προειδοποίηση της Moody’s ότι πιθανόν να υποβαθμίσει εκ νέου την οικονομία της Πορτογαλίας και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,89% στις 5.943 μονάδες, ο DAX 0,81% στις 7.075 μονάδες, ενώ ο CAC 0,95% στις 3.921 μονάδες.

Στην Wall Street δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων, αλλά μια σειρά επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως η Nike και η Red Hat, που ανακοινώνουν τριμηνιαία αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Ο τίτλος της Martek Biosciences εκτινάσσεται 30% μετά την αποδοχή της πρότασης εξαγοράς από την ολλανδική Royal DSM NV.

Η μετοχή της Adobe Systems κερδίζει 2,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η Jabil Circuit κερδίζει 6,9% καθώς τα αποτελέσματά της επίσης ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v