Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία στηρίζει την Wall Street

Οι ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις και η ευοίωνη πρόβλεψη της FedEx συντηρούν την Wall σε θετικά πεδία, αλλά οι συναλλαγές παραμένουν περιορισμένες και ο Dow πιεσμένος από τεχνικές αντιστάσεις. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Οι ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας και η ευοίωνη πρόβλεψη της FedEx για την οικονομική δραστηριότητα, εμπνέουν θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ωστόσο ο Dow παραμένει «εγκλωβισμένος» σε τεχνικά όρια της κλίμακας διακύμανσης και πολλοί επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες θέσεις ενόψει λήξης του έτους. Η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. για την κρίση χρεών της ευρωζώνης συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,30% στις 11.491 μονάδες, ο S&P 0,50% στις 1.241 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,7% στις 2.635 μονάδες.

Ο δείκτης των blue-chips, Dow, υποχώρησε 0,2% χθες στην Wall Street, σημειώνοντας την πρώτη πτώση σε τέσσερις ημέρες.

Αναλυτές σημειώνουν ότι ο Dow κινείται πάνω από την δυνητική βραχυπρόθεσμη στήριξης στις 11.450 μονάδες αλλά αντιμετωπίζει σημαντική αντίσταση στις 11.500 μονάδες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις κλίνουν προς την ευνοϊκή πλευρά, με σημαντική αύξηση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών, την μείωση των νέων ανέργων και την βελτίωση του δείκτη μεταποίησης Philly Fed.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η FedEx Corp. ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου αλλά έκανε ευοίωνη πρόβλεψη για τις πωλήσεις στην συνέχεια του έτους. Οι εταιρίες επίδοσης δεμάτων, όπως η FedEx, θεωρούνται «βαρόμετρα» για την οικονομική δραστηριότητα στην αμερικανική οικονομία.

Η General Mills (-0,69%) ανακοίνωσε αύξηση 9% στο οικονομικό β΄τρίμηνο.

Η Pier 1 Imports ενισχύεται, παρά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 46%.

Διορθωτική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με όλο το ενδιαφέρον στραμμένο στις εξελίξεις της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,02% στις 5.881,12 μονάδες, ο DAX με κερ΄δη 0,11% στις 7.024 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,21% στις 3.888,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v