Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deals, Κίνα κράτησαν στο πράσινο Dow και S&P

Μια σειρά από επιχειρηματικά deals και η απόφαση της Κίνας να μην προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, κράτησαν σε θετικό έδαφος τους δείκτες Dow και S&P στη Wall Street. Απώλειες για Nasdaq.

Μια σειρά από επιχειρηματικά deals και η απόφαση της Κίνας να μην προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κράτησαν σε θετικό έδαφος τους δείκτες Dow και S&P. Απώλειες για Nasdaq. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, οι ειδήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις στις ΗΠΑ, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στην Wall, με τον δείκτη S&P να διατηρείται σε υψηλό 2 ετών.

Παράλληλα, η απόφαση της Κίνας να μην προχωρήσει- τουλάχιστον άμεσα – σε νέα αύξηση των επιτοκίων ενισχύει την προσδοκία των επενδυτών ότι η χώρα της Ανατολής θα συνεχίσει να αποτελεί την ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης καθώς φαίνεται η Ευρωζώνη να παραμένει παγιδευμένη στα προβλήματα δημοσιονομικού χρέους των περιφερειακών της οικονομικών.

Επιπλέον, οι επενδυτές στη Wall αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ψήφιση της επέκτασης των φορο-ελαφρύνσεων για δύο επιπλέον χρόνια από την Αμερικανική Γερουσία.

Επιστρέφοντας στο μέτωπο των εξαγορών, η μετοχή της General Electric υποχώρησε 0,4% μετά την γνωστοποίηση ότι προχωρά στην εξαγορά της βρετανικής επιχείρησης ενεργειακού εξοπλισμού, Wellstream Holding έναντι τιμήματος 1,3 δισ. δολαρίων.

Αντίστοιχα και η μετοχή της Dell υποχωρεί οριακά μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Compellent Technologies με τίμημα ελαφρώς υψηλότερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον η διοίκηση της Thermo Scientific ανακοίνωσε την εξαγορά της Dionex έναντι 2,1 δισ. δολαρίων.

Πέρα όμως από το χορό των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η μετοχή της Wal-Mart δέχτηκε σήμερα σημαντικές πιέσεις καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο εξάπλωσης στην αγορά της Μόσχας.

Στην αγορά εμπορευμάτων η έντονη εξασθένιση του δολαρίου οδήγησε σε άνοδο τις τιμές πετρελαίου και χρυσού στις διεθνείς αγορές.

Αναλυτικά, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,9% στα 1.397 δολ./οz και η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 0,85% στα 88,56 δολ. ανά βαρέλι.

Από πλευράς ενεργειακών τίτλων, η μετοχή της Chevron κερδίζει 1,95% και της Exxon Mobil 0,45%.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 2,5% στα 1,85 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 1,9% στα 26,6 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 11.428,56 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,01% στις 1.240,46 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,48% στις 2.624,91 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 5.860,75 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,33% στις 7.029,37 μονάδες, ενώ ο CAC 40 υψηλότερα 0,91% στις 3.892,44 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v