Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση πρόσφεραν στήριξη στην Wall, αλλά οι εξελίξεις στην ιρλανδική κρίση, επανέφεραν εύκολα την νευρικότητα. Μικτά πρόσημα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση προσέφεραν στήριξη στην Wall Street, αλλά οι εξελίξεις στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, επανέφεραν εύκολα την νευρικότητα στα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,22% στις 11.347 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,04% στις 1.229 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,09% στις 2.611 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με ήπια άνοδο χθες, χάρη σε θετικό γύρισμα αργά στην συνεδρίαση, λόγω του ράλι των τραπεζικών μετοχών χάρη στις ελπίδες θετικής επίδρασης της παράτασης φορολογικών ελαφρύνσεων.

Τα πρόσημα άνοιξαν θετικά σήμερα, αλλά στη συνέχεια η ανακοίνωση ότι η ιρλανδική αντιπολίτευση πρόκειται να καταψηφίσει το πρόγραμμα διάσωσης της Ιρλανδίας, προκάλεσε πιέσεις στο ευρώ και νευρικότητα στα χρηματιστήρια.

Η νευρικότητα παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό της επενδυτικής ψυχολογίας στο τελευταίο διάστημα, καθώς πλησιάζει η λήξη του έτους και οι όγκοι των συναλλαγών περιορίζονται.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 17.000 και διαμορφώθηκε στις 421.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 425.000.

Από το επιχειρηματικό μετωπο, αναμένονται τα αποτελέσματα της Brown-Forman.

Η μετοχή της ASML Holding στην Wall Street ενισχύεται 5% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων πωλήσεων από τον ολλανδικό τεχνολογικό κολοσσό.

Ο τίτλος της κινεζικής Youku.com ενισχύεται 5% επιπλέον, μετά το θεαματικό χθεσινό ντεμπούτο της, όπου σημείωσε άνοδο 150% και πλέον.

Μικτή ήταν η εμφάνιση στα ασιατικά χρηματιστήρια, με έντονες απώλειες 2,4% στην Ινδία, λόγω φόβων για ανατίμηση της ρουπίας. Αντιθέτως, το χρηματιστήριο της Σεούλ έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών μετά την διατήρηση σταθερών επιτοκίων στην Β. Κορέα, ενώ η αγορά του Σίδνεϊ ανήλθε σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων.

Ευθραυστη άνοδος επικράτησε στο μεγαλύτερο διάστημα της σημερινής συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την οποία εύκολα ανέτρεψε κοντά στο κλείσιμο η απόφαση της ιρλανδικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το πρόγραμμα διάσωσης ΕΕ-ΔΝΤ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,23% στις 5.807,96 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,17% στις 6.964,15 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,68% στις 3.858,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v