Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγοραστές πήραν κεφάλι στη Wall

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall καθώς η παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων από την κυβέρνηση Obama, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την πορεία του ομοσπονδιακού χρέους.

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall καθώς η παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων από την κυβέρνηση Obama, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την πορεία του ομοσπονδιακού χρέους. Ισχυρές πιέσεις στα ομόλογα. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων για δύο επιπλέον χρόνια φαίνεται να μην προκαλεί τον επενδυτικό ενθουσιασμό που σίγουρα προσδοκούσε η κυβέρνηση καθώς ο προβληματισμός, αναλυτών και επενδυτών, πλέον εστιάζεται στις συνέπειες που αναμένεται να προκαλέσει η μείωση των εσόδων, στο χρέος του κράτους.

“Λίγη παραπάνω αβεβαιότητα στο καζάνι της αμερικανικής οικονομίας, προσθέτει η απόφαση της κυβέρνησης για παράτασης των φορολογικών ελαφρύνσεων”, σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Duncan- Williams, Jay Suskind.

Και φαίνεται η εκτίμησή του να τον δικαιώνει καθώς η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων οδηγήθηκε σήμερα σε νέα υψηλά και συγκεκριμένα η απόδοση των δεκαετών ομολόγων έπιασαν τα υψηλά Ιουνίου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, συνεχίστηκε για δεύτερη διαδοχική ημέρα η πτώση στις τιμές χρυσού και πετρελαίου. Συγκεκριμένα η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,9% στα 1.382 δολ./oz -μακριά από τα ιστορικά υψηλά του- και η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά 0,4% στα 88,3 δολ./βαρέλι.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Texas Instruments υποχωρεί 2%, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας και πωλήσεων στο δ’ τρίμηνο του 2010.

Πτώση 2,4% για τη μετοχή της McDonald’s, αν και ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 4,8% τον Νοέμβριο ενώ ανοδικά κινήθηκε 0,9% ο τίτλος της Fortune Brands μετά την γνωστοποίηση ότι ο όμιλος θα χωριστεί στα τρία.

Επιπλέον, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου 2010 ανακοίνωσε η Costco με την μετοχή ωστόσο να υποχωρεί 0,4%.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 3,2% στα 1,92 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 3,85% στα 26,06 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,12% στις 11.372,48 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,37% στις 1.228,28 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,41% στις 2.609,36 μονάδες.

Ήπιες, μικτές διακυμάνσεις επικράτησαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,24% στις 5.794,53 μονάδες, στη Φρανκφούρτη, ο DAX 30 με πτώση 0,37% στις 6.957,87 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,56% στις 3.831,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v