Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στην Wall, πιέσεις στα ομόλογα

Η παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων στις ΗΠΑ συνεχίζει να προσφέρει στήριξη στην Wall αλλά και να ασκεί πιέσεις στα ομόλγα, με τα Treasurys 2% χαμηλότερα σε δύο συνεδριάσεις. Σταθεροποιητικά Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Κατοχυρώνουν θέσεις στα υψηλά διετίας οι επενδυτές στην Wall Street και οι κινήσεις των βασικών δεικτών είναι σταθεροποιητικές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 11.364 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.226 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,34% στις 2.607 μονάδες.

Σταθεροποιητική ήταν η εικόνα και στο χθεσινό κλείσιμο, μετά την αρχική εκτίναξη που προκάλεσαν οι παρατάσεις στις φορολογικές ελαφρύνσεις τις οποίες ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων για δύο χρόνια, από την αμερικανική κυβέρνηση, πρόσφερε ελπίδες στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και δημιούργησε φόβους για την μακροπρόθεσμη αύξηση στα επίπεδα του εθνικού χρέους.

Το αποτέλεσμα είναι η ανακοίνωση να συνοδεύεται με ευφορία στα χρηματιστήρια αλλά σημαντικές πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα, που έχουν υποχωρήσει 2% στις δύο συνεδριάσεις μετά την ανακοίνωση.

Οι αποδόσεις στα 10ετή Tresurys ενισχύονται σήμερα 5 μονάδες βάσης στο 3,19%.

Στατιστικές ανακοινώσεις δεν έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Η Texas Instruments υποχωρεί 1% μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψης για τις πωλήσεις και τα κέρδη δ΄τριμήνου.

Η Costco ενισύχεται ελαφρώς μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών κερδών 18% και των πωλήσεων 7% στο οικονομικό α΄τρίμηνο.

Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι οι οι παγκόσμιες πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν επί ένα έτος τουλάχιστον, αυξήθηκαν 4,8% τον Νοέμβριο.

Η Fortune Brands ενισχύεται 4,61% μετά την ανακοίνωση ότι θα χωριστεί στα τρία.

Ήπιες, μικτές διακυμάνσεις επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,08% στις στις 5.811 μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,18% στις 6.989 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,7% στις 3.837 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v