Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στη Wall Street

Η ανεργία παραμένει το μεγάλο «βαρίδι» για την αμερικανική οικονομία και η ανακοίνωση αύξησης στο 9,8% τον Νοέμβριο πιέζει την Wall σε διόρθωση, μετά την διήμερη αναρρίχηση των μετοχών. Σταθεροποίηση ευρωαγορών.

Η ανεργία παραμένει το μεγάλο «βαρίδι» για την αμερικανική οικονομία και η ανακοίνωση αύξησης στο 9,8% τον Νοέμβριο πιέζει τις μετοχές της Wall Street σε διόρθωση, μετά την διήμερη αναρρίχηση των μετοχών.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,26% στις 11.332 μονάδες, ο S&P 0,30% στις 1.217 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σχεδόν αμετάβλητος στις 2.578 μονάδες.

Οι καλές πωλήσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου, όπως και καλές ενδείξεις για την αγορά κατοικίας, τον Νοέμβριο στήριξαν σε ράλι τιμών επί δεύτερη συνεχομενη συνεδρίαση, χθες την Wall Street.

Σήμερα η στατιστική εικόνα είναι όμως μέχρι στιγμής αρνητική, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία αυξήθηκαν κατά 39.000 τον Νοέμβριο, λιγότερο απ’όσο αναμενόταν, ενώ το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε αισθητά και διαμορφώθηκε στο 9,8% από 9,6%.

Ακολούθησαν στατιστικές ανακοινώσεις, για τους κλάδους βιομηχανίας και υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ανακοινώθηκε ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν 0,9% τον Οκτώβριο ενώ ο δείκτης υπηρεσιών ISM βελτιώθηκε τον Νοέμβριο στο 55%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Walter Energy συμφώνησε να εξαγοράσει την καναδέζικη Western Coal.

Η μετοχή της Verifone systems ενισχυεται 2,5% μετά την ευοίωνη πρόβλεψη πωλήσεων και εσόδων α΄τριμήνου.

Οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ λειτούργησαν καθησυχαστικά και συντήρησαν σε σταθεροποίηση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί, αν και τα δυσμενή αμερικανικά macro προκάλεσαν πιέσεις το απόγευμα.

Τελικώς, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 5.745,32 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 0,14% στις 6.947,72 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 με οριακά κέρδη 0,09% στις 3.750,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v