Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίνει συνέχεια στο χθεσινό ράλι η Wall Street

Επεκτείνουν το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης η Wall και οι ευρωαγορές, εν μέσω σημαντικών στατιστικών στοιχείων, επιχειρηματικών deals, αλλά και των δηλώσεων ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επεκτείνουν τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω σημαντικών στατιστικών ανακοινώσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά και της δέσμευσης της ΕΚΤ να παρατείνει τα προγράμματα ρευστότητας για να βοηθήσει την εκτόνωση της κρίσης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,61% στις 11.324 μονάδες, ο S&P 0,68% στις 1.214 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,59% στις 2.564 μονάδες.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue-chips έκλεισε με άνοδο 2,27% χθες, την μεγαλύτερη από την 1 Σεπτεμβρίου, χάρη σε δυναμικά οικονομικά δεδομένα από την Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το στατιστικό πεδίο δεν επεφύλασσε θετικές εξελίξεις από το μέτωπο της απασχόλησης, καθώς ανακοινώθηκε σημαντική αύξηση στον αριθμό των νέων ανέργων, αλλά τα μεγέθη για την αγορά ακινήτων με την εκτίναξη 10,4% στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών, επέτειναν τα αρχικά ήπια κέρδη των βασικών δεικτών.

Θετική ήταν, σε γ ενικές γραμμές, η επίδραση από την ανακοίνωση των μεγεθών πωλήσεων του λιανεμπορίου τον Νοέμβριο. Η μετοχη της Costco Wholesale αντιδρά με άνοδο 0,9% στην ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων 9%.

Η PepsiCo ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 66% της Wimm-Bill-Dann Foods, η οποία εκτινάσσεται 30% στο χρηματιστήριο της Μόσχας.

Στον αντίποδα η Aeropostale υποχωρεί σχεδόν 10% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε σταθερό το επιτόκιο του ευρώ στο 1%, ενώ ο διοικητής της ΕΚΤ δεσμεύθηκε με παράταση στα μέτρα ρευστότητας.

Θετική επίδραση έχει στις ευρωαγορές και η επιτυχής δημοπρασία ομολόγων από την ισπανική κυβέρνηση.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,38% στις 5.721 μονάδες, ο DAX 0,54% στις 6.903 μονάδες, ενώ ο CAC 0,66% στις 3.693 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v