Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ευρω-κρίση τρομάζει την Wall Street

Η κρίση χρεών της ευρωζώνης καταδυναστεύει την Wall, που κινείται με αισθητές απώλειες παρά τις καλές ενδείξεις για την εορταστική εμπορική κίνηση. Κάτω από τις 11.000 μ. ο Dow. Εντονες πιέσεις σε Λονδίνο,Φρανκφούρτη, Παρίσι.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, λόγω της νευρικότητας εξαιτίας των εξελίξεων στην ευρωπαϊκή κρίση χρεών και παρά τις μέχρι στιγμής ικανοποιητικές ενδείξεις για την εμπορική κίνηση στην εγχώρια αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,28% στις 10.949 μονάδες, ο S&P 1,09% στις 1.176 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,28% στις 2.502 μονάδες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η μεταβλητότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, και η αρχική θετική αντίδραση στο πακέτο στήριξης της Ιρλανδίας μετατρέπεται σε αισθητές πιέσεις το απόγευμα.

Οι τράπεζες, που πρωταγωνίστησαν στα αρχικά κέρδη, εμφανίζουν αυτή την ώρα απώλειες, αν και η Bank of Ireland αποκομίζει κέρδη σχεδόν 19% στο Δουβλίνο.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 0,82% στις 5.622 μονάδες, ο DAX 1,06% στις 6.777 μονάδες, ενώ ο CAC 1,04% στις 3.689 μονάδες.

Στην Wall Street το επίκεντρο βρίσκεται κυρίως στις μετοχές εμπορικών επιχειρήσεων, που αντιδρούν στις πρώτες ενδείξεις για τις καταναλωτικές διαθέσεις εορταστικών αγορών, από το τριήμερο μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Μεγάλη κινητικότητα εκδηλώνεται γύρω από τις μετοχές επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς σήμερα είναι η αποκαλούμενη «Κυβερνο-Δευτέρα», που κορυφώνονται αγορές εορταστικών δώρων μέσω διαδικτύου.

Η μετοχή της Target υποχωρεί 0,7% και της Macy’s ενισχύεται 0,42%.

Η Amazon.com κερδίζει 0,5%.

Σύμφωνα με έρευνα της BIGresearch, 212 εκατομμύρια καταναλωτές επισκέφθηκαν τα καταστήματα και τα websites ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι στιγμής, έναντι 195 εκατομμυρίων πέρσι. Κατά μέσο όρο η δαπάνη τους ήταν αυξημένη 6,4% σε σχέση με πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v