Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά διεθνών αγορών λόγω Κορέας, Ιρλανδίας

Η γεωπολιτική ένταση στην Κορέα επιτείνει την βεβαρημένη λόγω της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη επενδυτική ψυχολογία και ασκεί έντονες πιέσεις στις διεθνείς αγορές. Πτώση 2,4% στις αναδυόμενες -1,5% στην Wall.

Η γεωπολιτική ένταση στην Κορέα επιτείνει την, βεβαρημένη λόγω της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, επενδυτική ψυχολογία και ασκεί σημαντικές πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών εμφάνισε πτώση 2,4%, την μεγαλυτερη των τελευταίων πέντε μηνών, μετά τις ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Βορείου και της Νοτίου Κορέας, και την κλιμάκωση των φόβων μετάδοσης της κρίσης χρεών της ευρωζώνης πέρα από την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

Πιέσεις άσκησε στην ενέργεια, τα μέταλλα και τα λοιπά εμπορεύματα η είδηση ότι οι τράπεζες της Κίνας έχουν ήδη καλύψει τις ποσοστώσεις δανεισμού του συνόλου του έτους, που σημαινει μεγάλη επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης στην αχανή οικονομία.

Το δολάριο και το ελβετικό φράγκο εκτινάχθηκαν στα ύψη, ενώ τα επιτόκια στα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης αναρριχήθηκαν σε νέα υψηλά.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διολίσθησαν επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με «βουτιά» 28% για την Bank of Ireland, επιπλέον στην χθεσινή πτώση 19%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,75% στις 5,581,28 μονάδες, ο DAX 1,72% στις 6.705 μονάδες, ενώ ο CAC 2,47% στις 3.724,42 μονάδες.

Ο S&P 500 στην Wall Street εμφανίζει απώλειες επί 2η συνεδρίαση. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,20% στις 11.044 μονάδες, ο S&P 1,22% στις 1.183 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,17% στις 2.502 μονάδες.

Οι όγκοι των συναλλαγών γίνονται όλο και πιο ισχνοί στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, ενόψει της αργίας της Πέμπτης για την Ημέρα των Ευχαριστιών και της ημιαργίας της Παρασκευής.

Στη Νέα Υόρκη, το στατιστικό πεδίο περιλαμβάνει σήμερα την ανακοίνωση της αναθεωρημένης μέτρησης του ΑΕΠ γ’ τριμήνου, που διαμορφώθηκε στο 2,5% ελαφρώς καλύτερα των προσδοκιών.

Τα δυσμενή στοιχεία από την αγορά ακινήτων, όπου εκδηλώθηκε αναπάντεχη μείωση 2,2% στις μεταπωλήσεις κατοικιών, επιτάχυναν όμως στην συνέχεια τις απώλειες στους βασικούς δείκτες.

Στην συνέχεια θα κοινοποιηθούν και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Το επιχειρηματικό μέτωπο περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από αρκετές επιχειρήσεις, όπως η Campbell Soup, η Hormel Foods και η Zale Corp.

Θετικά αντιδρά η μετοχή της Hewlett-Packard στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v