Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προτάσεις Dubai International για αναδιάρθρωση

H Dubai International Capital, προσφέρει στις τράπεζες επιτόκιο περίπου 2% για νέα δάνεια, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης χρεών ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Προτάσεις Dubai International για αναδιάρθρωση
H Dubai International Capital, εταιρία buyout που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, προσφέρει στις τράπεζες επιτόκιο περίπου 2% για νέα δάνεια, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης χρεών ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Η εταιρία ζητεί επίσης από τις 26 πιστώτριες τράπεζές της να επεκτείνουν λήξεις χρεογράφων στα πέντε με έξι χρόνια, ώστε να δώσουν περιθώριο ανάκαμψης στις τιμές των ενεργητικών.

Οι πιστωτές σε αντάλλαγμα ζητούν εγγυήσεις από την κυβέρνηση για αποζημιώσεις σε τυχόν ζημίες, εάν τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις ενεργητικών της Dubai International δεν είναι επαρκή να αποπληρώσουν το βασικό κεφάλαιο του δανείου, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Το, χαμηλότερο από της αγοράς, επιτόκιο, θα υποχρεώσει τους πιστωτές της Dubai International να παρακαταθέσουν προβλέψεις για δανειακές απιστίες. Οι πιστωτές της κρατικής Dubai World, που πληρωνει ανάλογο επιτόκιο στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης χρεών 24,9 δισ. δολ., έχουν προβλέψεις 10% με 15% της αξίας των δανείων τους, για να καλύψουν απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v