Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορέα και Ιρλανδία πιέζουν έντονα Wall-ευρωαγορές

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες για την χερσόνησο της Κορέας και οι πολιτικές ανησυχίες για την κρίση της Ιρλανδίας συνδυάζονται σε αισθητές πιέσεις στην Wall, που δεν ευνοείται από τα εγχώρια στατιστικά. Απώλειες ευρωαγορών.

Οι ανταλλαγές πυρών στην χερσόνησο της Κορέας και η συνεχιζόμενη κρίση στην Ιρλανδία ασκούν αισθητές πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά την μικτή στατιστική εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,20% στις 11.044 μονάδες, ο S&P 1,22% στις 1.183 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,17% στις 2.502 μονάδες.

Οι πιέσεις ήταν έντονες από νωρίς στις προθεσμιακές αγορές στην Wall Street, μετά την ανταλλαγή πυρών μεταξυ της Βορείου και της Νοτίου Κορέας, σε νήσο κοντά στα δυτικά σύνορα των δύο εθνών.

Οι όγκοι των συναλλαγών γίνονται όλο και πιο ισχνοί στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, ενόψει της αργίας της Πέμπτης για την Ημέρα των Ευχαριστιών και της ημιαργίας της Παρασκευής.

Η Wall Street έκλεισε με μικτή εμφάνιση χθες, περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες της συνεδρίασης.

Εντονες είναι οι πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς οι διεθνείς γεωπολιτικές ανησυχίες προστίθενται στους φόβους πολιτικής αστάθειας στην Ιρλανδία, η οποία διακυβεύει την προώθηση μέτρων λιτότητας από το Δουβλίνο, και συνακόλουθα την τύχη του πακέτου διάσωσης της οικονομίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,85% στις 5.632 μονάδες, ο DAX 0,85% στις 6.764 μονάδες, ενώ ο CAC 1,67% στις 3.754 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Brian Cowen δήλωσε ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στη Νέα Υόρκη, το στατιστικό πεδίο περιλαμβάνει σήμερα την ανακοίνωση της αναθεωρημένης μέτρησης του ΑΕΠ γ’ τριμήνου, που διαμορφώθηκε στο 2,5% ελαφρώς καλύτερα των προσδοκιών.

Τα δυσμενή στοιχεία από την αγορά ακινήτων, όπου εκδηλώθηκε αναπάντεχη μείωση 2,2% στις μεταπωλήσεις κατοικιών, επιτάχυναν όμως στην συνέχεια τις απώλειες στους βασικούς δείκτες.

Στην συνέχεια θα κοινοποιηθούν και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Το επιχειρηματικό μέτωπο περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από αρκετές επιχειρήσεις, όπως η Campbell Soup, η Hormel Foods και η Zale Corp.

Θετικά αντιδρά η μετοχή της Hewlett-Packard στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v