Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευφορία στην Wall λόγω GM και Ιρλανδίας

Το εκρηκτικό ντεμπούτο της GM (+7%) και η προοπτική επίτευξης συμφωνίας για την διάσωση της ιρλανδικής οικονομίας, προκαλούν ευφορία στην Wall St. μετά από μια σειρά διορθωτικές συνεδριάσεις. Ράλι ευρωαγορών.

Το εκρηκτικό ντεμπούτο της General Motors, που ενισχύεται 7%, και η προοπτική επίτευξης συμφωνίας για την διάσωση της ιρλανδικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ, προκαλούν ευφορία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από μια σειρά διορθωτικές συνεδριάσεις.

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,59% στις 11.183 μονάδες, ο S&P 1,68% στις 1.198 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,79% στις 2.520 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες.

Το επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης είναι η General Motors που επέστρεψε στο χρηματιστήριο μετά την υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας ξεκίνησε την διαπραγμάτευση της μετοχής της στο New York Stock Exchange μετά . Η κοινή μετοχή της GM αποτιμήθηκε την Τετάρτη στα 33 δολ. και κινείται αυτή την στιγμή με εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 7% στα 35,31 δολάρια.

Το ΙΡΟ της GM ανακηρύχθηκε το μεγαλύτερο στην αμερικανική ιστορία.

Κατά τα λοιπά, η Sears Holdings ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Staples ανακοίνωσε αύξηση 7,2% στα καθαρά κέρδη γ΄τριμήνου.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανακοινώθηκαν τα εβδομαδιαία στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ελαφρά αύξηση στους νέους ανέργους. Στην συνέχεια ανακοινώθηκε βελτίωση του σύνθετου οικονομικού δείκτη επί 4ο συνεχόμενο μήνα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντέδρασαν με ευφορία στην έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ε.Ε. – ΔΝΤ και Δουβλίνου, για μια πιθανή παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ιρλανδία που πλήττεται από την κρίση χρεών.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,34% στις 5.768,71 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 1,97% στις 6.832,11 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,99% στις 3.867,97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v