Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εξελίξεις από Ιρλανδία εμπνέουν ράλι στην Wall

Η προοπτική διάσωσης της ιρλανδικής οικονομίας αλλά και το βαρύγδουπο ντεμπούτο της GM (+7%), προκαλούν δυναμική αντίδραση στην Wall Street, μετά από μια σειρά διορθωτικές συνεδριάσεις. Ράλι τιμών στις ευρωαγορές.

Η προοπτική διάσωσης της Ιρλανδίας και το βαρύγδουπο ντεμπούτο της General Motors προκαλούν άνοδο στην Wall Street, μετά από μια σειρά διορθωτικές συνεδριάσεις.

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,59% στις 11.183 μονάδες, ο S&P 1,64% στις 1.197 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,78% στις 2.520 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν με ευφορία στην έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ε.Ε. – ΔΝΤ και Δουβλίνου, για μια πιθανή παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ιρλανδία που πλήττεται από την κρίση χρεών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,39% στις 5.772 μονάδες, ο DAX 1,47% στις 6.798 μονάδες, ενώ ο CAC 2,4% στις 3.852 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανακοινώθηκαν τα εβδομαδιαία στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ελαφρά αύξηση στους νέους ανέργους. Αναμένονται για την συνέχεια κι άλλα ενδιαφέροντα μεγέθη από το στατιστικό μέτωπο.

Το επίκεντρο της συνεδρίασης είναι η General Motors που ξεκινά σήμερα την διαπραγμάτευση της μετοχής της στο New York Stock Exchange. Η κοινή μετοχή της GM αποτιμήθηκε την Τετάρτη στα 33 δολ. και κινείται αυτή την στιγμή με εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 7%.

Η GM είναι αρκετά μεγάλη σε κεφαλαιοποίηση ώστε να έχει επίδραση στην αγορά και, αν το ΙΡΟ είναι πολύ επιτυχημένο, σίγουρα θα ευνοήσει την επενδυτική ψυχολογία.

Κατά τα λοιπά, η Sears Holdings ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Staples ανακοίνωσε αύξηση 7,2% στα καθαρά κέρδη γ΄τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v