Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιανική κι εταιρικές συμφωνίες ενισχύουν την Wall

Η ανέλπιστη άνοδος 1,2% στις λιανικές πωλήσεις και η κινητικότητα σε επιχειρηματικές συμφωνίες εξαγορών, στηρίζουν την Wall σε κέρδη, μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας. Ανοδος ευρωαγορών.

Η ανέλπιστη άνοδος 1,2% στις λιανικές πωλήσεις και η κινητικότητα σε επιχειρηματικές συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, στηρίζουν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε κέρδη, μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,68% στις 11.268 μονάδες, ο S&P 0,67% στις 1.207 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,45% στις 2.529 μονάδες.

Ο Dow έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με απώλειες 2,2%, τις μεγαλύτερες σε τρεις μήνες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας έχουν μικτή επίδραση, καθώς τα στοιχεία έδειξαν αφενός την μεγαλύτερη αύξηση στις λιανικές πωλήσεις σε επτά μήνες (+1,2%) αλλά αφετέρου ότι ο δείκτης μεταποίησης Empire βούλιαξε τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκε στο -11,1.

Κινητικότητα προκαλούν οι επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν σήμερα, με την μετοχή της Bucyus International να αντιδρά με εκτίναξη σχεδόν 30% στην πρόταση εξαγορά από την Caterpillar (-1,79%).

Ο τίτλος της Isilon Systems ενισχύεται 28% μετά την προσφορά εξαγοράς της επιχείρησης αποθήκευσης δεδομένων από την EMC Corp.

Οι διεθνείς εξαγορές και συγχωνεύσεις που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα ανέρχονται στην αξία των 1,78 τρις. δολ. με άνοδο 18% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι το 2011 η δραστηριότητα θα επιστρέψει στα επίπεδα ρεκόρ των 3 τρις. δολ.

Κατά τα λοιπά, ο τίτλος της Lowe ενισχύεται ελαφρώς μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων 1,9%.

Ο τίτλος της Potash Corp. of Saskatchewan στη Νέα Υόρκη εμφανίζει πτώση 1,4% μετά την ανακοίνωση της BHP Billiton ότι αποσύρει την προσφορά εξαγοράς 39 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και σήμερα οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, και ειδικά η Ιρλανδία και η Ελλάδα, με την πρώτη να φημολογείται ότι αντιστέκεται σε προσφυγή στον μηχανισμό διάσωσης της Ευρώπης και την δεύτερη να ανακοινώνει τα αναθεωρημένα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα και χρέος.

Πάντως η κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις και η θετική πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου ενέπνευσαν θετική αντίδραση στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,41% στις 5.820,41 μονάδες, ο DAX 0,82% υψηλότερα στις 6.790,17 μονάδες, ενώ ο CAC 0,86% στις 3.864,24 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v