Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deals και λιανικές πωλήσεις στηρίζουν την Wall

Χάρη στην σημαντική αύξηση στις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου και την δραστηριότητα σε εταιρικές εξαγορές, η Wall εμφανίζει θετικά πρόσημα, μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας. Κέρδη ευρωαγορών.

Χάρη στην σημαντική αύξηση στις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου και την δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, το αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανίζει θετικά πρόσημα, μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 11.240 μονάδες, ο S&P 0,49% στις 1.205 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,5% στις 2.530 μονάδες.

Ο Dow έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με απώλειες 2,2%.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας έχουν μικτή επίδραση, καθώς τα στοιχεία έδειξαν αφενός αύξηση στις λιανικές πωλήσεις περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα και απ’όσο ανέμεναν οι αναλυτές, τον Οκτώβριο, κατά 1,2% αλλά αφετέρου ότι ο δείκτης μεταποίησης Empire βούλιαξε τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκε στο -11,1.

Κινητικότητα προκαλούν οι επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν σήμερα, με την μετοχή της Bucyus International να αντιδρά με εκτίναξη σχεδόν 30% στην πρόταση εξαγορά από την Caterpillar (-1,79%).

Ο τίτλος της Isilon Systems ενισχύεται 28% μετά την προσφορά εξαγοράς της επιχείρησης αποθήκευσης δεδομένων από την EMC Corp.

Ο τίτλος της Lowe ενισχύεται ελαφρώς μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων 1,9%.

Ο τίτλος της Potash Corp. of Saskatchewan στη Νέα Υόρκη εμφανίζει πτώση 1,4% μετά την ανακοίνωση της BHP Billiton ότι αποσύρει την προσφορά εξαγοράς 39 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και σήμερα οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και ειδικά η Ιρλανδία και η Ελλάδα, με την πρώτη να φημολογείται ότι αντιστέκεται σε προσφυγή στον μηχανισμό διάσωσης της Ευρώπης και την δεύτερη να ανακοινώνει τα αναθεωρημένα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα και χρέος.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται ελαφρώς 0,35% στις 5.816 μονάδες, ο DAX 0,65% στις 6.778 μονάδες, ο CAC 0,68% στις 3.857 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v