Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή τάσης στην Wall Street

Οριακά κέρδη στην Wall, καθώς οι ευνοϊκές εγχώριες οικονομικές ειδήσεις ισοφαρίζουν τους φόβους για τον κινεζικό πληθωρισμό και την κρίση χρεών στην ευρωζώνη. Αισθητή διόρθωση ευρωαγορών.

Οριακή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι ευνοϊκές οικονομικές ειδήσεις της ημέρας ισοφαρίζουν τους φόβους για την προσπάθεια της Κίνας να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό και την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται μόλις  0,05% στις 11.350 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.217 μονάδες, ο Nasdaq 0,48% στις 2.550 μονάδες. 

Τα κέρδη στη Wall οφείλονται στις συγκριτικά καλές στατιστικές ειδήσεις που ανακοινώθηκαν και κυρίως ην μείωση του αριθμού των νέων ανέργων στα χαμηλότερα επίπεδα 4 μηνών.

Ο αριθμός των ατόμων που ζήτησαν επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 24.000 στους 435.000.

Κατά τα λοιπά στις στατιστικές ανακοινώσεις, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Σεπτέμβριο στα 44 δισ. δολ. χάρη στν αύξηση των εξαγωγών.

Τα μεγέθη υποδεικνύουν μια γενικώς καλύτερη εικόνα για την πορεία ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, η μετοχη της Macy's υποχωρεί ελαφρώς μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων κερδών κι εσόδων γ΄τριμήνου.

Η Polo Ralph Lauren κερδίζει 2,6% μετά την αύξηση 16% στα κέρδη τριμήνου.

Η μετοχή της Boeing επιβαρύνει ιδιαίτερα τον Dow, παρουσιάζοντας πτώση 3,2% μετά την έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους της στο νότιο Τέξας.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στους κλάδους εμπορευμάτων, που απεκόμισαν εύρωστα κέρδη στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ο αμερικανικός τίτλος του ολλανδικού ομίλου ING Groep αποκομίζει κερδη 3,7% μετά την ανακοίνωση ότι προετοιμάζει δύο αρχικές δημόσιες εγγραφές για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Διορθωτική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αναρρίχηση των βασικών δεικτών στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Οι φόβοι για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, που επικεντρώνονται αυτή την περίοδο στην Ιρλανδία, προκαλούν αισθητή νευρικότητα. Οι τιμές των ιρλανδικών ομολόγων διολίσθησαν επί 12η συνεχόμενη ημέρα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,99% στις 5.816 μονάδες, ο DAX με πτώση 1% στις 6.719 μονάδες, ο CAC 1,45% στις 3.888 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v