Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφομοιώνει τα υψηλά 2ετίας η Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall, μετά από 5 κερδοφόρες εβδομάδες που ώθησαν τον S&P 500 στα υψηλότερα επίπεδα από την κατάρρευση της Lehman Brothers. Διορθωτικές διαθέσεις στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις 5 συνεχόμενες κερδοφόρους εβδομάδες που ώθησαν τους βασικούς δείκτες της Wall Street στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,52% στις 11.384 μονάδες, ο S&P 0,54% στις 1.219 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,17% στις 2.574,77 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο την Παρασκευή, με τον Dow να αποκομίζει κέρδη κοντά 3% στην εβδομάδα, αφού άντλησε στήριξη από την απόφαση της Federal Reserve να εφαρμόσει και νέο κύκλο τόνωσης της ρευστότητας.

Ο δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε την 5η συνεχόμενη κερδοφόρο εβδομάδα του κι έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα μετά την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman το 2008.

Η απουσία στατιστικών ανακοινώσεων και η ελάττωση των ανακοινώσεων επιχειρηματικής κερδοφορίας γ΄τριμήνου, συνηγορούν στις διορθωτικές τάσεις της σημερινής συνεδρίασης.

Μέχρι στιγμής, το 76% από το σύνολο των 413 επιχειρήσεων του S&P 500 που έχουν κοινοποιήσει τα αποτελέσματά τους, έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Δραστηριότητα επικρατεί στην μετοχή της Berkshire Hathaway, που ανακοίνωσε την Παρασκευή μείωση κερδών γ΄τριμήνου.

Ο τίτλος της Bank of Ireland διολισθαίνει 13% στις αμερικανικές συναλλαγές, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση του Δουβλίνου.

Ρευστοποιήσεις κερδών επικράτησαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αναρρίχηση σε υψηλά έξι μηνών, με αφορμή και την αναπάντεχη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας.

Πτώση 4,3% εμφάνισε η Commerzbank μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,43% στις 5.849,96 μονάδες, ο DAX 30 με πτώση 0,05% στις 6.750,50 μονάδες και ο CAC 40 χαμηλότερα 0,08% στις 3.913,7 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v