Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι θέσεις εργασίας στηρίζουν την Wall

Η αισθητή βελτίωση στα αμερικανικά μισθολόγια συντηρεί θετικά πρόσημα την Wall Street, μετά τα εύρωστα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης στον απόηχο της Fed. Εύρωστα κέρδη στην Ασία, ήπια στις ευρωαγορές.

Η ανακοίνωση ανέλπιστα μεγάλης αύξησης στα μισθολόγια στην αμερικανική απασχόληση συντηρεί σε θετικά επίπεδα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα εύρωστα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης στον απόηχο του νέου κύκλου ρευστότητας από την Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 11.437 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,12% στις 1.222 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 2.577 μονάδες.

Οι θέσεις εργασίας (πλην του αγροτικού κλάδου) αυξήθηκαν θεαματικά κατά 151.000 τον Οκτώβριο στην αμερικανική οικονομία. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 9,6% του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, για τις πωλήσεις κατοικιών.

Η Wall Street εμφάνισε χθες δυναμικό ράλι τιμών, το οποίο ακολούθησαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές. Η Bank of Japan κράτησε τα επιτόκια σταθερά, όπως αναμενόταν.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επίσης έκλεισαν με εύρωστα κέρδη χθες και παραμένουν και σήμερα σε θετικά πεδία, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,26% στις 5.878 μονάδες, τον DAX 0,4% στις 6.761 μονάδες, τον CAC 0,35% στις 3.930 μονάδες.

Ενδιαφέρον από το επιχειρηματικό μέτωπο στις ΗΠΑ συγκεντρώνει η American International Group (-3%) που ανακοίνωσε καθαρές ζημιές γ΄τριμήνου 2,4 δισ. δολ.

Η Coventry Health Care εκτινάσσεται 6% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των καθαρών κερδών της.

Η Washington Post και η Starbucks (+4%) κοινοποιούν επισης τα αποτελέσματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v