Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εκλογές εμπνέουν την Wall Street

Η προοπτική επικράτησης των ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, εμπνέει –όπως θέλει και η παράδοση- κέρδη στην Wall. Αρχισε η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Κέρδη στις ευρωαγορές, με πολλά αποτελέσματα.

Η προοπτική επικράτησης των συντηρητικών ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, εμπνέει –όπως θέλει και η παράδοση- κέρδη στην Wall Street.

Όλα τα βλέμματα στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι επικεντρωμένα στις κάλπες και την διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 11.192 μονάδες, ο S&P 0,66% στις 1.192 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,78% στις 2.524 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτά, περιορισμένα πρόσημα, καθώς οι ζημίες των χρηματοοικονομικών μετοχών «έσβησαν» τα κέρδη της ευρύτερης αγοράς.

Πτωτικά κινείται το δολάριο καθώς διενεργούνται οι ενδιάμεσες εκλογές στο αμερικανικό Κογκρέσο, που αναμένεται να καταλήξουν σε μεγάλη αύξηση της δύναμης των ρεπουμπλικάνων. Οι επενδυτές κατά κανόνα είναι πιο ευνοϊκά διατεθειμένοι έναντι των συντηρητικών εκπροσώπων.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ξεκινά σήμερα την διήμερη συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής η οποία αναμένεται να καταλήξει, αύριο, στην απόφαση περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Pfizer ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ η Medco Health ανακοίνωσε αύξηση κερδών 11%.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Kellogg και η Hartford Financial Services.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιδρώντας σε μια σειρά ευνοϊκά αποτελέσματα τριμήνου, κυρίως από μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας και εμπορευμάτων στο Λονδίνο, όπως η ΒΡ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 5.757 μονάδες, ο DAX 0,75% στις 6.654 μονάδες, ο CAC 0,64% στις 3.865 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v