Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής κράτησε η Wall

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed και των στοιχείων ανεργίας του Οκτωβρίου. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Με μικτά πρόσιμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed και των στοιχείων ανεργίας Οκτωβρίου. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία τόσο του δείκτη μεταποίησης ISM όσο και των κατασκευαστικών δαπανών Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, ώθησαν αρχικά τον Dow υψηλότερα έως και 100 μονάδες.

Θετικό αντίκτυπο στη Wall είχαν και τα ευνοϊκά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα της Κινεζικής οικονομίας.

Ωστόσο ο αρχικός ενθουσιασμός των επενδυτών, χάθηκε μία ώρα πριν το πέρας της συνεδρίασης όταν και οι δείκτες γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το αρνητικό γύρισμα της Wall οφείλεται στην επιφυλακτική στάση που κρατούν οι επενδυτές ενόψει των αυριανών ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη καθώς και των στοιχείων ανεργίας Οκτωβρίου που θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται από αναλυτές και επενδυτές στις οριστικές αποφάσεις που θα λάβει και θα ανακοινώσει η Fed την Τετάρτη -μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης- για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η BHP Billiton επανέρχεται στο επίκεντρο μετά από δημοσίευμα ότι μελετά αύξηση της προσφοράς για την Potash Corp. of Saskatchewan.

Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο με την μετοχή της Citigroup να υποχωρεί 0,4% και της Bank of America να ενισχύεται 0,3%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, απώλειες 0,5% σημείωσε η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές στα 1.350,6 δολ. Αντίθετα σημαντική άνοδο για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να ενισχύεται 1,75% στα 83,86 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε απώλειες 6,2% στα 2,12 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 1,85% στα 25,9 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με οριακή άνοδο 0,06% στις 11.124,62 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,09% στις 1.184,38 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,1% στις 2.504,84 μονάδες.

Τα ευνοϊκά κινεζικά στοιχεία στήριξαν υψηλότερα τις διεθνείς αγορές. Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,34% στις 5.694,62 μονάδες, ο DAX 30 με οριακά κέρδη 0,05% στις 6.604,86 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,2% στις 3.841,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v