Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΑΕΠ περιορίζει την νευρικότητα στην Wall

Η επιτάχυνση του αμερικανικού ΑΕΠ περιορίζει τις πιέσεις στην Wall, αλλά δεν καθησυχάζει εντελώς την νευρικότητα που επικρατεί ενόψει της συνεδρίασης της Fed. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Η επιτάχυνση του αμερικανικού ΑΕΠ περιορίζει τις πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά δεν ανατρέπει την νευρικότητα που επικρατεί ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve για την νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,19% στις 11.094 μονάδεςε, ο S&P 0,26% σις 1.180 μονάδες, ο Nasdaq 0,08% στις 2.509 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες στην Wall Street είχαν μικτή εμφάνιση στην χθεσινή συνεδρίαση, με την μετοχή της 3M να βουλιάζει 6% εξαιτίας υποβάθμισης της πρόβλεψης ετήσιως πωλήσεων.

Σήμερα, ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ γ΄τριμήνου αναπτύχθηκε 2% μετά το 1,7% του προηγούμενου τριμήνου.

Το στοιχείο πάντως που συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι η συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα και η αναμονή αναγγελίας περαιτέρω μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η φαρμακοβιομηχανία Merck (+1,32%) ανακοίνωσε μείωση 90% στα κέρδη γ΄τριμήνου.

Η Newell Rubbermaid ανακοίνωσε πτώση 67% και η μετοχή της υποχωρεί 0,5%.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Chevron και η NiSource.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύεται 3,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 52% στο οικονομικό α΄τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, οι συνομιλίες που διεξάγει η Ε.Ε. για έναν μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης των χρεοκοπιών, αναθερμαίνει τους φόβους ότι η κρίση χρεών της περιφέρειας θα ξαναεμφανιστεί και προκαλεί νευρικότητα στους βασικούς δείκτες.

Μετά τις πρωινές πιέσεις, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται αυτή την ώρα αμετάβλητος στις 5.677 μονάδες, ενώ DAX ενισχύεται 0,24% στις 6.611 μονάδες, και ο CAC 0,09% στις 3.838 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v