Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Φήμες για Fed εκνευρίζουν τους επενδυτές

Οι φόβοι ότι το νέο πρόγραμμα ρευστότητας της Fed δεν θα είναι πλουσιοπάροχο, ασκούν πιέσεις στην Wall Street, παρά τις ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Απώλειες ευρωαγορών εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι φόβοι ότι το νέο πρόγραμμα ρευστότητας της Fed δεν θα είναι πλουσιοπάροχο, ασκούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά τις ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις .

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,2% στις 11.035 μονάδες, ο S&P 1,03% στις 1.173 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,68% στις 2.480 μονάδες.

Τα καλά κέρδη της Ford Motor και η ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στήριξαν σε ήπια κέρδη την Wall Street χθες.

Αρνητικά λειτουργεί στις επενδυτικές διαθέσεις δημοσίευμα της The Wall Street Journal, που αναφέρει ότι ο «2ος γύρος» ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed θα είναι αισθητά μικρότερος από το πρώτο πρόγραμμα.

Η Federal Reserve αναμένεται ευρέως στην τακτική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας για τα επιτόκια, να αναγγείλει ότι θα επιβάλλει και νέο κύκλο πιστωτικής χαλάρωσης, αλλά αναμένεται να είναι πολύ πιο μετρημένη σε σύγκριση με τις αγορές ύψους σχεδόν 2 τρισ. δολ. που έγιναν εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, που καταδεικνύουν τις επενδυτικές διαθέσεις από μέρους των επιχειρήσεων, αυξήθηκαν αισθητά με ρυθμό 3,3% τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, κατά 6,6% και διαμορφώθηκαν στις 307.000.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι βασικοί δείκτες της Wall Street διαμορφώνονται σε πολύμηνα υψηλά και αντιμετωπίζουν σημαντικά τεχνικά επίπεδα αντίστασης, και θα χρειαστεί κάποιο νέο «ταρακούνημα» για να πειστούν οι επενδυτές να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο.

Σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται να επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις έως τις εκλογές στο Κογκρέσο και την συνεδρίαση της Fed, την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η ροή των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται δραστήρια.

Η Procter & Gamble Co. (+0,4%) ανακοίνωσε μείωση 7% στα καθαρά κέρδη α΄τριμήνου.

Η Sprint Nextel βούλιαξε έως 7,5% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Η μετοχή της Alcoa υποχώρησε 1,2% ακολουθώντας τις τιμές των μετάλλων χαμηλότερα.

Η ConocoPhillips εμφανίζει πτώση 1,2%.

Η Broadcom εκτινάσσεται 8,5% καθώς τα μεγέθη πωλήσεων γ΄τριμήνου ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η International Paper Co. ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 91 σεντς ανά μετοχή.

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου μια σειρά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, όπως των SAP και Heineken δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 1,07% στις 5.646,02 μονάδες, ο DAX 0,69% στις 6.568 μονάδες, ο CAC 0,96% στις 3.815,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v