Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η.. σιγή της G20 εμπνέει την Wall Street

Τα υποτονικά αποτελέσματα της συνόδου G20, συντηρούν τις πιέσεις στο δολάριο και τα θετικά πρόσημα στην Wall. Συνεχίζεται η καλή ροή αποτελεσμάτων Q3 αλλά και ευνοϊκών στατιστικών. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η απουσία δεσμεύσεων για αποτροπή των ανταγωνιστικών υποτιμήσεων από την υπουργική σύνοδο της Group of 20, συντηρούν τις πιέσεις στο δολάριο και τα θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με κέρδη, τα οποία επιταχύνθηκαν μετά την ανακοίνωση ανέλπιστα μεγάλης αύξησης 10% στις μεταπωλήσεις ακινήτων Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,95% στις 11.239 μονάδες, ο S&P 0,96% στις 1.194 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,01% στις 2.504 μονάδες.

Η Wall Street ολοκλήρωσε την Παρασκευή την τρίτη συνεχόμενη κερδοφόρο εβδομάδα.

Νευρικότητα επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο, καθώς διενεργείται συνέδριο, με την παρουσία του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke για την στεγαστική πίστη. Ο κ. Bernanke δήλωσε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας όσον αφορά τις γνωμοδοτήσεις κατασχέσεων από τους μεγάλους οίκους στεγαστικής πίστης των ΗΠΑ, θα εκδοθούν μέσα στον Νοέμβριο.

Οι έρευνες προκαλούν αισθητή μεταβλητότητα στις τραπεζικές μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα «χλιαρά» αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 το σαββατοκύριακο, επέτρεψαν την περαιτέρω διολίσθηση του δολαρίου και την αύξηση της τάσης των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα ενεργητικά.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών εξελίξεων, η Office Depot εκτινάσσεται 7% μετά την αποχώρηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου.

Εκτίναξη 30% καταγράφει η μετοχή της CommScope μετά την επιβεβαίωση ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά της το private-equity, Carlyle Group.

Εταιρικά αποτελέσματα γ΄τριμήνου θα ανακοινώσουν σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η Texas Instruments και η Amgen. ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται μέσα στην εβδομάδα τα μεγέθη της Microsoft, της Exxon Mobil και άλλων κορυφαίων εισηγμένων.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν να συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και οι πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών για έδρες στο Κογκρέσο στις 2 Νοεμβρίου.

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαικά χρηματιστηρια, χάρη σε μια σειρά επιχειρηματικά αποτελέσματα αλλά και το ράλι τιμών σε LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (+3,5%) και Hermes International (+14,61%) μετά την συμφωνία συνεργασίας τους.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,5% στις 5.769 μονάδες, ο DAX 0,56% στις 6.642 μονάδες, ο CAC 0,23% στις 3.877 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v