Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κέρδη το Q3 "πρασίνισαν" τη Wall

Επιστροφή πάνω από τις 11.100 μονάδες για τον Dow Jones μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και τις εντεινόμενες προσδοκίες για μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed.

Επιστροφή πάνω από τις 11.100 μονάδες για τον Dow Jones μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και τις εντεινόμενες προσδοκίες για μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed. 

Τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης προσπάθησε... και πέτυχε να σβήσει η Wall μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα και το αναμενόμενο συμπέρασμα της Beige Book για μετριοπαθείς ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτικά, η επιστροφή στα κέρδη της Boeing στο γ’ τρίμηνο και η εκτίναξη της κερδοφορίας του τεχνολογικού κολοσσού της Yahoo παρά τις στάσιμες πωλήσεις, ενίσχυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall και οδήγησαν τον Dow, ξανά πάνω από τις 11.100 μονάδες.

Πέρα όμως από τις ευοίωνες εταιρικές ανακοινώσεις σημαντικό ρόλο στην σημερινή άνοδο των δεικτών «έπαιξαν» και οι εντεινόμενες φήμες ότι σύντομα η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σύντομα σε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Themis Trading, Joseph Saluzzi, «οι επενδυτές πλέον θεωρούν ότι η Fed θα καλύψει την πλάτη τους όταν τελειώσει η ρευστότητα στην αγορά».

Ωστόσο σήμερα η Κεντρική Τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα την Beige Book όπου ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της πλειοψηφίας των αναλυτών ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με μέτριους ρυθμούς.

Επιστρέφοντας στο εταιρικό μέτωπο, ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι αν και παραμένουν οι ανησυχίες από την ενδεχόμενη υποχρεωτική επαναγορά επισφαλών χρεογράφων.

Αναλυτικά, κέρδη 1,25% για τη Citigroup, 4,9% για τη Wells Fargo (καθώς ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ στο Q3, ύψους 3,34 δισ. δολάρια) και μόλις 0,2% για την Bank of America.

Οριακές απώλειες για τη μετοχή της Morgan Stanley μετά τη δημοσιοποίηση ζημιών στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα η eBay.

Στην αγορά εμπορευμάτων, κάτω από το ιστορικό υψηλό παρέμεινε ο χρυσός και συγκεκριμένα στα 1.345 δολ. σημειώνοντας άνοδο 0,7%, ενώ η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ενισχύθηκε σημαντικά 2,8% στα 82,44 δολ./βαρέλι μετά την μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 2,55% στα 2,41 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 4,2% στα 26,35 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 1,18% στις 11.107,97 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,05% στις 1.178,17 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,84% στις 2.457,39 μονάδες.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι αγορές αφομοίωσαν μια μακρά σειρά από επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 5.729 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,52% στις 6.524 μονάδες, ενώ ο CAC 0,55% υψηλότερα στις 3.828 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v