Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup καθώς και η αισθητή βελτίωση του κατασκευαστικού κλάδου ενίσχυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup καθώς και η αισθητή βελτίωση του κατασκευαστικού κλάδου ενίσχυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Αναλυτικά, πάνω από τις 11.100 μονάδες -μόλις 60 μονάδες κάτω από το υψηλό έτους- έκλεισε σήμερα ο Dow καθώς οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στα ισχυρά αποτελέσματα της Citigroup και στην άνοδο του κατασκευαστικού δείκτη, αγνοώντας ουσιαστικά την αιφνίδια πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

Ισχυρά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο με το δείκτη KBW να ενισχύεται 2,9% καθώς τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου της Citigroup ανήλθαν στα 2,2 δισ. δολάρια, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδος 5,4% για τη μετοχή της Citigroup, 2,5% για τη Bank of America και 5% για τη Wells Fargo.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές έως σήμερα τα κέρδη των εισηγμένων έχουν διαμορφωθεί 83% πάνω από τις προβλέψεις αν και το ποσοστό των εταιριών που έχει ανακοινώσει αποτελέσματα Q3 παραμένει μικρός. Εντούτοις δεν παύει να υπάρχει αισιοδοξία για τα υπόλοιπα εταιρικά μεγέθη που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης, αποτελέσματα Q3 θα ανακοινώσουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί των Apple και ΙΒΜ.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων η εικόνα μπορεί να χαρακτηριστεί μικτή.

Ωστόσο οι επενδυτές φαίνεται να έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στην άνοδο του δείκτη κατασκευαστικού κλίματος της National Association of Home Builders/Wells Fargo Housing Market Index, ο οποίος βελτιώθηκε για πρώτη φορά μετά από πέντε διαδοχικούς μήνες παρά στην απρόσμενη πτώση 0,2% της βιομηχανικής παραγωγής, έναντι αύξησης 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, κάτω από το ιστορικό υψηλό παρέμεινε ο χρυσός για δεύτερη ημέρα και συγκεκριμένα στα 1.371 δολ. σημειώνοντας οριακή άνοδο μόλις 0,1%, ενώ η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ενισχύθηκε σημαντικά 2,3% στα 83,11 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 0,4% στα 2,34 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 2,7% στα 25,75 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,73% στις 11.143,69 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,73% στις 1.184,72 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,48% στις 2.480,66 μονάδες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι τάσεις ήταν μικτές στο μεγαλύτερο διάστημα των συνεδριάσεων, καθώς την αρχική άνοδο περιόρισαν οι επιφυλακτικές προβλέψεις της Philips Electronics για τα έσοδα δ΄ τριμήνου.

Ωστόσο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 5.742,52 μονάδες, ο DAX 0,37% στις 6.516,63 μονάδες, ο CAC 40 υψηλότερα 0,19% στις 3.834,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v