Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση στην Wall λόγω τραπεζών & macro

Οι πιέσεις στις τράπεζες, τα απογοητευτικά στατιστικά και διορθωτικές διαθέσεις μετά από 4 κερδοφόρες συνεδριάσεις, επιβάλλουν αρνητικά πρόσημα στην Wall. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και ο τραπεζικός κλάδος υφίσταται πιέσεις εξαιτίας της διεξαγωγής εθνικής έρευνας στις πρακτικές κατασχέσεων και πλειστηριασμών από τον κλάδο στεγαστικής πίστης.

Η αγορά άνοιξε με διορθωτική εικόνα καθώς τα στατιστικά μεγέθη της ημέρας δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει αυτή την ώρα άνοδο 0,127% στις 11.109 μονάδες, ο S&P παραμένει αμετάβλητος στις 1.178 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,14% στις 2.444 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης KBW εμφανίζει πτώση 2,2%, εξαιτίας εισαγγελικών ερευνών σε οίκους στεγαστικών δανείων και στις 50 πολιτείες της Αμερικής, εξαιτίας κατηγοριών για πλημμελείς εκθέσεις κατασχέσεων, που μπορεί να απειλήσουν την ανάκαμψη της στεγαστικής αγοράς.

Η Wall Street έκλεισε χθες με κέρδη επί 4η συνεχόμενη συνεδρίαση, στον απόηχο καλών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από μια σειρά εταιρικούς κολοσσούς.

Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα της Google, που θα κοινοποιήσει τα μεγέθη της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Μεγάλο ενδιαφέρον προσελκύει η φήμη ότι η AOL σε συνεργασία με private equity μελετούν πρόταση εξαγοράς της Yahoo, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται σχεδόν 10%.

Αποτελέσματα για την χρήση γ΄τριμήνου θα κοινοποιήσει και η Advanced Micro Devices μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η μετοχή της Apollo Group υφίσταται έντονες πιέσεις, καθώς η εταιρία ακύρωσε το outlook 2011.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 17.000 στις 462.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν, και το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ εμφάνισε έλλειμμα 46,35 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια τερμάτισαν με εύρωστα κέρδη, ενώ τα ευρωπαϊκά έχουν μικτή εμφάνιση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,35% στις 5.727 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,32% στις 6.455 μονάδες, ο CAC με απώλειες 0,24% στις 3.819 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v