Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές τάσεις στην Wall Street

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην Wall μετά από 4 κερδοφόρες συνεδριάσεις. Απογοήτευση από τα στατιστικά, ενδιαφέρον για τις εταιρικές ανακοινώσεις και εξελίξεις. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές.

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από 4 κερδοφόρες συνεδριάσεις. Τα στατιστικά μεγέθη της ημέρας δεν ικανοποίησαν, ενώ οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις και εξελίξεις δημιουργούν ενδιαφέρον.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,07% στις 11.086 μονάδες, ο S&P 0,09% στις 1.177 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,13% στις 2.437 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με κέρδη επί 4η συνεχόμενη συνεδρίαση, στον απόηχο καλών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από μια σειρά εταιρικούς κολοσσούς.

Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα της Google, που θα κοινοποιήσει τα μεγέθη της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Μεγάλο ενδιαφέρον προσελκύει η φήμη ότι η AOL σε συνεργασία με private equity μελετούν πρόταση εξαγοράς της Yahoo, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται σχεδόν 10%.

Αποτελέσματα για την χρήση γ΄τριμήνου θα κοινοποιήσει και η Advanced Micro Devices μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η μετοχή της Apollo Group υφίσταται έντονες πιέσεις, καθώς η εταιρία ακύρωσε το outlook 2011.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 17.000 στις 462.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν, και το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ εμφάνισε έλλειμμα 46,35 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια τερμάτισαν με εύρωστα κέρδη, ενώ τα ευρωπαϊκά έχουν μικτή εμφάνιση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,16% στις 5.738 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,55% στις 6.469 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,1% στις 3.835 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v