Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό 5 μηνών ο Dow Jones

Τέταρτη διαδοχική άνοδος για Dow και 5η για Nasdaq καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των Intel και JP Morgan, οδήγησαν σε αξιόλογα κέρδη τους δείκτες. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός.

Τέταρτη διαδοχική άνοδος για Dow (σε υψηλό 3 Μαίου 2010) και 5η για Nasdaq καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των Intel και JP Morgan, οδήγησαν σε αξιόλογα κέρδη τους δείκτες. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου τόσο στον τεχνολογικό κολοσσό της Intel όσο και στον τραπεζικό όμιλο της JP Morgan Chase.

Όπως επισημαίνει ο στρατηγικός αναλυτής της J.P Morgan Funds, David Kelly, “η οικονομία το τρίτο τρίμηνο παρουσιάζεται ισχυρότερη απ’ όσο αρχικά φοβόντουσαν οι επενδυτές, με τις εταιρίες να προκαλούν έκπληξη για την ανοδική τους πορεία κατά την διάρκεια της ανάκαμψης.»

Παράλληλα παραμένει στο προσκήνιο ο θετικός αντίκτυπος από την δημοσίευση των πρακτικών της Fed την Τρίτη όπου επιβεβαιώθηκαν οι φήμες ότι η Κεντρική Τράπεζα προτίθεται σύντομα θα προχωρήσει σε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Επιστρέφοντας στα εταιρικά αποτελέσματα, άνω των 300 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία της, διαπραγματεύεται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης η μετοχή της Apple καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν για την κερδοφορία του ομίλου το Q3. Σημειώνεται ότι η Apple θα ανακοινώσει αποτελέσματα τη Δευτέρα.

Στον αντίποδα η Chevron προειδοποίησε ότι αναμένει μείωση στην κερδοφορία της το Q3 με τον τίτλο ωστόσο να ενισχύεται οριακά 0,1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε ο χρυσός και συγκεκριμένα στα 1.371 δολ. σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 1,7%, ενώ η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 83 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε κέρδη 2% στα 2,65 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,85% στα 25,56 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 11.096,08 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,71% στις 1.178,10 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,96% στις 2.441,23 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,51% στις 5.747 μονάδες, ο DAX με άνοδο 2,06% στις 6.434 μονάδες, ενώ ο CAC 40 υψηλότερα 2,12% στις 3.828 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v