Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύρωστα κέρδη στην Wall λόγω Q3

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει η Wall, χάρη στα καλά αποτελέσματα Intel και J.P. Morgan, τις προοπτικές παραπάνω ρευστότητας Fed και την αύξηση στις κινεζικές εισαγωγές. Σε υψηλό 5 μηνών οι διεθνείς αγορές, κέρδη 2% στην Ευρώπη.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με εύρωστη άνοδο στις μετοχές βιομηχανίας και πρώτων υλών, στον απόηχο της μεγάλης αύξησης στις εισαγωγές εμπορευμάτων της Κίνας.

Το καλό «σετ» αποτελεσμάτων τριμήνου από τους κολοσσούς Intel και J.P. Morgan Chase και οι δεσμεύσεις της Fed για περαιτέρω κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης, «ανεβάζουν» την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,02% στις 11.134 μονάδες, ο S&P 0,99% στις 1.181 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,1% στις 2.444 μονάδες.

Συμπληρώνοντας την τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ανόδου η Wall Street έκλεισε χθες υψηλότερα, μετά τις ενδείξεις ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε παραπάνω ποσοτική χαλάρωση για να αυξηθεί η ρευστότητα στις αγορές.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Fed θα δημιουργήσει ρευστότητα και η ρευστότητα θα διοχετευτεί στο φθηνότερο ενεργητικό υψηλής απόδοσης, που αυτή την περίοδο, είναι οι μετοχές,» αναφέρει χαρακτηριστικά αναλυτής στο MarketWatch.

Δεν έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σπουδαίες στατιστικές ανακοινώσεις και το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι επιχειρηματικές εξελίξεις.

Η J.P. Morgan (+1,26%) ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ΄τριμήνου 23% στα 4,42 δισ. δολ.

Η Intel, που ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών 59%, ενισχύεται 1,27%.

Η μετοχή της Apple κερδίζει 1% και ανεβαίνει πάνω από τα 300 δολ. για πρώτη φορά, εν αναμονή της κοινοποίησης των αποτελεσμάτων της, την Δευτέρα.

Αποτελέσματα τριμήνου κοινοποίησε και η Host Hotels & Resorts (+1,87%) ενώ η Chevron (-0,47%) προειδοποίησε ότι περιμένει κέρδη χαμηλότερα από του δευτέρου τριμήνου.

Η προοπτική περαιτέρω ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, εμπνέει θετικά πρόσημα και στα διεθνή χρηματιστήρια, που κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 5 μηνών με βάση τον παγκόσμιο δείκτη MSCI.

Θετικά συνέβαλε η κοινοποίηση των εμπορικών μεγεθών της Κίνας, που έδειξαν εύρωστες εισαγωγές προϊόντων στην ταχέως αναπτυσσόμενη ασιατική οικονομία.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,51% στις 5.747 μονάδες, ο DAX 2,06% στις 6.434 μονάδες, ενώ ο CAC 2,12% στις 3.828 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v