Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και κέρδη γ΄ τριμήνου ωθούν την Wall Street

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα δυνατά αποτελέσματα των Intel και J.P. Morgan Chase και τις «υποσχέσεις» Fed για περαιτέρω ρευστότητα. Σε υψηλό 5 μηνών οι διεθνείς αγορές.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το καλό «σετ» αποτελεσμάτων τριμήνου από τους κολοσσούς Intel και J.P. Morgan Chase.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 11.059 μονάδες, ο S&P 0,35% στις 1.173 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,44% στις 2.428 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες υψηλότερα, μετά τις ενδείξεις ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε παραπάνω ποσοτική χαλάρωση για να αυξηθεί η ρευστότητα στις αγορές.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Fed θα δημιουργήσει ρευστότητα και η ρευστότητα θα διοχετευτεί στο φθηνότερο ενεργητικό υψηλής απόδοσης, που αυτή την περίοδο, είναι οι μετοχές,» αναφέρει χαρακτηριστικά αναλυτής στο MarketWatch.

Δεν έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σπουδαίες στατιστικές ανακοινώσεις και το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι επιχειρηματικές εξελίξεις.

Η J.P. Morgan (+1,26%) ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ΄τριμήνου 23% στα 4,42 δισ. δολ.

Η Intel, που ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών 59%, ενισχύεται 1,27%.

Η μετοχή της Apple κερδίζει 1% και ανεβαίνει πάνω από τα 300 δολ. για πρώτη φορά, εν αναμονή της κοινοποίησης των αποτελεσμάτων της, την Δευτέρα.

Αποτελέσματα τριμήνου κοινοποίησε και η Host Hotels & Resorts (+1,87%) ενώ η Chevron (-0,47%) προειδοποίησε ότι περιμένει κέρδη χαμηλότερα από του δευτέρου τριμήνου.

Η προοπτική περαιτέρω ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, εμπνέει θετικά πρόσημα και στα διεθνή χρηματιστήρια, που κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 5 μηνών με βάση τον παγκόσμιο δείκτη MSCI.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,4% στις 5.741 μονάδες, ο DAX 1,82% στις 6.418 μονάδες, ο CAC 1,78% στις 3.815 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v