Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Standard Chartered: Αύξηση μετοχικού $5,2 δισ.

Κάνοντας λόγο για αναζήτηση ευκαιριών, η βρετανική τράπεζα Standard Chartered ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5,2 δισ. δολ.

Standard Chartered: Αύξηση μετοχικού $5,2 δισ.
Κάνοντας λόγο για αναζήτηση ευκαιριών, η βρετανική τράπεζα Standard Chartered ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3,3 δισ. στερλίνες (5,2 δισ. δολάρια)

"Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος στο σκάκι για εξαγορές", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Peter Stands, και συμπλήρωσε: "Πρόκειται για στρατηγική που επικεντρώνεται στην οργανική ανάπτυξη".

Επισημαίνεται πάντως πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα βελτιώσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Standard Charters σε περισσότερο από 10%, ενώ οι νέοι κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ απαιτούν ελάχιστο δείκτη Tier 1 στο 7%.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σκοπεύει να πωλήσει μετοχές στην τιμή των 1.280 πενών έκαστη, σε μια κίνηση η οποία -όπως τονίζει η τράπεζα-  θα της επιτρέψει να αδράξει ευκαιρίες.

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετάσχει και η Temasek Holdings, που είναι η μεγαλύτερη μέτοχος της Standard Chartered με ποσοστό 17,7%.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Standard Chartered αποκαλύπτει ότι το τρίτο τρίμηνο κατέγραψε ενίσχυση εσόδων και κερδών σε επίπεδα-ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v