Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπτυξη 3,5% στη Γερμανία βλέπουν τα think tank

Στο 3,5% βλέπουν τον ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας για το 2010 με κοινή τους έκθεση τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα, ενώ για 2011 προβλέπεται επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης στο 2%.

Ανάπτυξη 3,5% στη Γερμανία βλέπουν τα think tank
Στο 3,5% βλέπουν τον ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας για το 2010 με κοινή τους έκθεση τα 8 κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα, ενώ για τον επόμενο χρόνο προβλέπεται επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης στο 2%.

Στην έκθεση -στην οποία συμμετείχαν πέντε ινστιτούτα από τη Γερμανία, δύο από την Αυστρία και ένα από την Ελβετία- εκτιμάται ότι το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία από 7,7% το 2010 θα μειωθεί στο 7% τον επόμενο χρόνο και οι γερμανικές εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 3,5% φέτος και κατά 2% αντίστοιχα.

Επιπλέον, τα ινστιτούτα τάσσονται υπέρ του τερματισμού του έκτακτου προγράμματος στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως ζήτησε χθες και ο επικεφαλής της Bundesbank, κ. Axel Weber. Θεωρούν, ωστόσο, ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα πρέπει να μείνουν αμετάβλητα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει μικρή αύξηση στα τέλη του 2011.

Ως προς τη δημοσιονομική πολιτική, τα 8 οικονομικά ινστιτούτα τάσσονται υπέρ της διατήρησης της πολιτικής λιτότητας στη Γερμανία γιατί εκτιμούν ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ανέλθει στο 3,8% του ΑΕΠ φέτος και στο 2,7% το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v