Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini: Κατά 35-40% πιθανή η διπλή ύφεση σε ΗΠΑ

Πιθανότητες 35%-40% έχει η αμερικανική οικονομία να εισέλθει σε διπλή ύφεση, είπε ο Nouriel Roubini. Ο ίδιος προβλέπει αναιμική και σε σχήμα U ανάκαμψη στις ΗΠΑ και απότομο rebound των αναδυόμενων οικονομιών.   

Roubini: Κατά 35-40% πιθανή η διπλή ύφεση σε ΗΠΑ
Πιθανότητες 35% - 40% έχει η αμερικανική οικονομία να εισέλθει σε διπλή ύφεση υποστήριξε ο κ. Nouriel Roubini, μιλώντας σε συνέδριο στη Σεούλ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, κατά τον διάσημο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, "αφού στο δεύτερο τρίμηνο η ανάπτυξη στις ΗΠΑ ήταν μόλις 1,7% και όλα αναμένεται να είναι περισσότερο αδύναμα στο δεύτερο μισό του έτους, έως το τέταρτο τρίμηνο η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα μπορούσε να φτάσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα όσο αυτά του 1%".

Επιπλέον, πρόσθεσε: "Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι τόσο χαμηλοί που θα υπάρχει η αίσθηση της ύφεσης, ακόμα και αν τεχνικά δεν θα πρόκειται για ύφεση. Είναι πιθανόν η ανάκαμψη των προηγμένων οικονομιών να είναι αναιμική και σε σχήμα U". Στον αντίποδα έθεσε τις αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες, όπως είπε, ίσως αντιμετωπίσουν γρήγορη και απότομη ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v