Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χιλή:Απεγκλωβίστηκε και ο τελευταίος μεταλλωρύχος

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και πανηγυρισμών ολοκληρώθηκε, και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο απ' ό,τι υπολογιζόταν, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων από το ορυχείο στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή.

Χιλή:Απεγκλωβίστηκε και ο τελευταίος μεταλλωρύχος
Ολοκληρώθηκε, και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο απ' ό,τι υπολογιζόταν, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων από το ορυχείο στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή.

Ο 54χρονος Luis Urzua , ο άνθρωπος που εμψύχωνε τους συναδέλφους του στη διάρκεια της παραμονής τους σε μια στοά βάθους μεγαλύτερου των 600 μέτρων, ήταν αυτός που βγήκε τελευταίος. Απομένει να βγουν από τη στοά οι διασώστες που είχαν κατέβει για να ετοιμάσουν τους παγιδευμένους ώστε να τελειώσει οριστικά η επιχείρηση στο ορυχείο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της επιχείρησης αποτελεί σημαντική ώθηση για τον Πρόεδρο Sebastian Pinera, που περίμενε τους διασωθέντες για να τους χαιρετήσει έναν προς έναν. Η κυβέρνησή του επαινέθηκε για τη διαχείριση της κρίσης αλλά και για το γεγονός ότι διέταξε να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα εργασιακής ασφάλειας στα ορυχεία μετά το επεισόδιο.

Συγχαρητήρια έστειλαν στην κυβέρνηση της Χιλής ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, και πολλοί άλλοι ηγέτες. Ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, πήγε στο ορυχείο για να υποδεχθεί τον συμπατριώτη του, Carlos Mamani, όταν βγήκε από τη στοά κι ευχαρίστησε προσωπικά τον Χιλιανό Πρόεδρο για τη διάσωση του Βολιβιανού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v