Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Πιέσεις στις τράπεζες-κέρδη στην τεχνολογία

Μικτές τάσεις επικρατούν στην Wall Street, που αφομοιώνει τις μικτές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Στήριξη από την "υπόσχεση" ρευστότητας Β. Bernanke. Κέρδη στην τεχνολογία, πιέσεις στις τράπεζες.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην λήξη μιας κερδοφόρου εβδομάδας στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η "υπόσχεση" Bernanke για περαιτέρω ρευστότητα, σε συνδυασμό με κάποιες ευνοϊκές στατιστικές εξελίξεις, προκάλεσαν θετικά πρόσημα στο άνοιγμα της Wall Street.

Στη συνέχεια πάντως, η ανακοίνωση πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, προκαλεί μικτές τάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,31% στις 11.058 μονάδες, ο S&P 0,11% στις 1.172 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,54% στις 2.448 μονάδες.

Σύμφωνα με παρατηρητές, η παροδική έντονη πτώση της Wall Street ,2 ώρες περίπου μετά το άνοιγμα, οφειλόταν στην είδηση ότι διακόπηκε η κυκλοφορία στην Γέφυρα του Μπρούκλιν, εξαιτίας ύποπτου πακέτου που βρέθηκε εκεί. Με την επαναφορά της λειτουργίας της οδικής αρτηρίας, η πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο περιορίστηκε αισθητά.

Η Wall Street έκλεισε χθες με ελαφρά διόρθωση, μετά από τέσσερις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Ο Ben Bernanke πρακτικώς επιβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα εισάγει νέο κύκλο παροχής ρευστότητας στις πιστωτικές αγορές, δηλώνοντας ότι τα δεδομένα στοιχειοθετούν περαιτέρω πιστωτική χαλάρωση από την Fed.

Η προοπτική της περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης, έχει βοηθήσει να βελτιωθεί η διάθεση των επενδυτών για ριψοκίνδυνα, που μεταφράζεται σε κέρδη για το αμερικανικό και τα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι πρώτες στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας ευνόησαν την καλή ψυχολογία. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο λιγότερο απ’όσο αναμενόταν, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο απ’οσο αναμενόταν τον ίδιο μήνα και ο δείκτης μεταποίησης Empire εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο στο 15,7.

Στη συνέχεια ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι ο κρίσιμος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις και τον προηγούμενο μήνα.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της General Electric αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση των κερδών και εσόδων γ΄τριμήνου.

Πτώση καταγράφει και η μετοχή της Mattel, που τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Αντιθέτως, η μετοχή της Google καταγράφει ράλι 9% και η μετοχή της Advance Micro Devices ενισχύεται 2,5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Η Seagate Technology εκτινάσσεται 20% και πλέον κατόπιν φημών για εξαγορά της.

Οι ανησυχίες για την ευρεία εισαγγελική έρευνα σε πιστωτικούς οίκους όσον αφορά την νομιμότητα πλειστηριασμών ακινήτων, εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στις τράπεζες και ο δείκτης Financial Select Sector SPDR υποχωρεί 1% μετά το -2% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η μετοχή της Wells Fargo υποχωρεί 3,8% ενώ της First Horizon 3,9%.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με ώθηση κυρίως από τον κλάδο λιανεμπορίου, κατόπιν αναβαθμίσεων επιχειρήσεων του χώρου από μεγάλους οίκους.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,03% στις 5.729 μονάδες, ο DAX 0,8% στις 6.507 μονάδες, ενώ ο CAC 0,48% στις 3.837 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v