Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόχος τα 3 δισ.ευρώ από το ΙΡΟ της Enel GP

Στην μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή για το 2010 στις ευρωαγορές προχωρά η ιταλική Enel, ορίζοντας το εύρος διαπραγμάτευσης της Green Power, της θυγατρικής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στα 1,8-2,1 ευρώ ανά μετοχή.

Στόχος τα 3 δισ.ευρώ από το ΙΡΟ της Enel GP
Στην μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή για το 2010 στις ευρωπαϊκές αγορές προχωρά η ιταλική Enel, η οποία όρισε το εύρος διαπραγμάτευσης της Green Power, της θυγατρικής της στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στα 1,8-2,1 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Enel, η τιμή αυτή ορίζει την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας μεταξύ 9 και 10,5 δισ. ευρώ. Η Enel, η πλέον υπερχρεωμένη εταιρεία κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη, στοχεύει στην άντληση 3 δισ. ευρώ από την δημόσια εγγραφή της Green Power ώστε να μειώσει τα χρέη της.

Ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που θα διαπραγματευθεί στο χρηματιστήριο. Στελέχη της διοίκησης ωστόσο, έχουν δηλώσει ότι μάλλον θα πρόκειται για το ένα τρίτο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Το roadshow για την δημόσια εγγραφή της Green Power αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα, ενώ η μετοχή της εταιρείας αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» στα χρηματιστήρια του Μιλάνου και της Μαδρίτης στις αρχές Νοεμβρίου, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v