Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη κερδών 32% στο γ΄ τρίμηνο για την Google

Κάνοντας λόγο για ισχυρή ανάκαμψη των διαφημιστικών δαπανών, η Google ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών κατά 32% για το τρίτο τρίμηνο, με καθαρά έσοδα 5,5 δισ. δολ., ξεπερνώντας με άνεση τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εκτίναξη κερδών 32% στο γ΄ τρίμηνο για την Google
Με άνεση, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν οι "F.T.", η Google ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών ως προς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, με αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 25% στα 5,48 δισ. δολ. Στα καθαρά έσοδα δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία των συνεργαζόμενων ιστοσελίδων. Τα κέρδη της Google αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο κατά 32%, στα 2,17 δισ. δολ.

Στην ανακοίνωση της Google γίνεται λόγος για ισχυρή ανάκαμψη των διαφημιστικών δαπανών σε τέτοιο σημείο ώστε να ξεπεραστεί η μέση πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση καθαρών εσόδων κατά 20%.

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα ορισμένοι αναλυτές είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ως προς τις αυξανόμενες δαπάνες της Google σε έρευνα, εξαγορές και διαφήμιση. Όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα της εταιρίας, τα λειτουργικά έξοδα ενισχύθηκαν κατά 34% με αύξηση κυρίως των δαπανών marketing και έρευνας και ανάπτυξης, ενώ η Google προχώρησε και σε 1.500 προσλήψεις. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v