Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική άνοδος στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall με τον Dow να σημειώνει απώλειες μετά την πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Άνοδος άνω του 1% για τον Nasdaq μετά το ισχυρό Q3 της Google. Πιέσεις στις τράπεζες.

Μικτά πρόσημα στη Wall με τον Dow να σημειώνει απώλειες μετά την απροσδόκητη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Άνοδος άνω του 1% για τον δείκτη Nasdaq με αφορμή το ισχυρό Q3 της Google. Νέες πιέσεις στις τράπεζες.

Εβδομαδιαία κέρδη 3% για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Αναλυτικά, η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, ο οποίος διαμορφώθηκε σημαντικά κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, πίεσε χαμηλότερα για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τον δείκτη Dow.

Ωστόσο τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Google εκτόξευσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για τεχνολογικούς τίτλους με αποτέλεσμα ο δείκτης Nasdaq να τερματίζει με εντυπωσιακά κέρδη άνω του 1,3%.

Επιστρέφοντας στο μέτωπο της οικονομίας, πέρα από τα απογοητευτικά στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης… οι υπόλοιπες μακροοικονομικές ανακοινώσεις κρίνονται αισιόδοξες.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν 0,6%, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ ο δείκτης μεταποίησης Empire εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο 15,7 από μόλις 6 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αντίστοιχα, μικρή υποχώρηση κατέγραψε το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ στο 12μηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου στα 1,29 τρισ. δολάρια από 1,42 τρισ. το προηγούμενο έτος.

Σημαντική και η δήλωση Bernanke ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας να εισάγει έναν νέο κύκλο παροχής ρευστότητας στις πιστωτικές αγορές.

Στο εταιρικό μέτωπο, πλούσια και σήμερα η ειδησεογραφία με τη μετοχή της Google να κερδίζει 11% (πάνω από τα 600 δολάρια) κατόπιν της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη κερδοφορία του ομίλου το γ’ τρίμηνο.

Άνοδος σχεδόν 20% και για τη μετοχή της Seagate Technology καθώς φουντώνουν οι φήμες στην αγορά για ενδεχόμενη εξαγορά της.

Απώλειες 2,8% για τον τραπεζικό δείκτη ΚΒW καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες των επενδυτών για την ευρεία εισαγγελική έρευνα σε πιστωτικούς οίκους σχετικά με τη νομιμότητας πλειστηριασμών ακινήτων.

Πτώση 2,6% για τη μετοχή της Citigroup και 4,6% για τη Wells Fargo.

Στην αγορά εμπορευμάτων, κάτω από το ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε ο χρυσός και συγκεκριμένα στα 1.365 δολ. σημειώνοντας ημερήσια πτώση 0,9%, ενώ η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές υποχώρησε κατά 1,7% στα 81,28 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 2,1% στα 2,34 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 1% στα 25,13 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,29% στις 11.062,78 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,2% στις 1.176,19 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,37% στις 2.468,77 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,42% στις 5.703,37 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,57% στις 6.492,30 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,21% στις 3.827,37 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v