Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall με στήριξη από τη Citigroup

Τα καλά αποτελέσματα της Citi υποσκελίζουν την απογοήτευση για την βιομηχανική παραγωγή και στηρίζουν υψηλότερα την Wall Street, σε μια εβδομάδα πλούσια σε αποτελέσματα γ΄τριμήνου. Μικτή εικόνα ευρωαγορών. 

Τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη της Citi υποσκελίζουν την αιφνίδια πτώση της βιομηχανικής παραγωγής Σεπτεμβρίου και στηρίζουν υψηλότερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μετά το μικτό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,42% στις 11.109 μονάδες, ο S&P 0,27% στις 1.179 μονάδες, ο Nasdaq 0,18% στις 2.473 μονάδες.

Η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας ήταν αναπάντεχα δυσμενής, καθώς η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε αιφνιδιαστικά κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη μείωση μετά από 13 επάλληλους μήνες βελτίωσης.

Μέχρι στιγμής, οι αμερικανικές εισηγμένες έχουν ανακοινώσει λίγα μόνο απογοητευτικά αποτελέσματα, αλλά πάντως η Wall Street δείχνει να έχει «κουραστεί» να ανταποκρίνεται με μεγάλη άνοδο στις ευχάριστες εκπλήξεις από το Q3.

Την αγορά εξακολουθεί να στηρίζει πάντως η προοπτική περαιτέρω μέτρων τόνωσης της ρευστότητας στις πιστωτικές αγορές από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Στην τρέχουσα εβδομάδα, ανακοινώνουν αποτελέσματα 11 εισηγμένες στον Dow εταιρίες και 109 στον S&P 500.

Μεταξύ αυτών η Apple, και η International Business Machines κοινοποιούν τα μεγέθη τους σήμερα, ,μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην Wall.

Η μετοχή της Citigroup αντιδρά με άνοδο στην ανακοίνωση καλυτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Οι τραπεζικές μετοχές υπέστησαν σημαντικές πιέσεις την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας της εισαγγελικής έρευνας σε διαδικασίες κατασχέσεων κατοικιών.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι τάσεις είναι μικτές, καθώς την αρχική άνοδο περιόρισαν οι επιφυλακτικές προβλέψεις της Philips Electronics (-1,09%) για τα έσοδα δ΄τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,35% στις 5.723 μονάδες, ο DAX 0,37% στις 6.516 μονάδες, ο CAC 0,07% στις 3.830 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v