Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα φέρνουν κέρδη στην Wall

Τα αποτελέσματα μεγάλων εισηγμένων, ειδικά από την βιομηχανία και η υποχώρηση του δολαρίου που προσφέρει στήριξη σε εμπορεύματα, μεταλλευτικές και ενεργειακές, ωθούν σε αισθητή άνοδο την Wall. Κέρδη ευρωαγορών. 

Οι αυξήσεις κερδών γ΄τριμήνου από μεγάλες εισηγμένες των ΗΠΑ, ειδικά στον βιομηχανικό κλάδο, καθώς και η υποχώρηση του δολαρίου που προσφέρει στήριξη σε εμπορεύματα, μεταλλευτικές και ενεργειακές, ωθούν σε αισθητή άνοδο το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι τραπεζικές μετοχές υπολείπονται, εξαιτίας αβεβαιότητας για τα α αποτελέσματά τους και φόβους για πιθανές υποχρεωτικές επαναγορές επισφαλών χρεογράφων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,18% στις 11.108 μονάδες, ο S&P 1,08% στις 1.178 μονάδες, ο Nasdaq 1,09% στις 2.463 μονάδες.

Ο Dow Jones Industrial Average υπέστη χθες απώλειες 1,5%, τις μεγαλύτερες από τα τέλη Αυγούστου, εξαιτίας της ξαφνικής αύξησης των κινεζικών επιτοκίων αλλά και των αποτελεσμάτων της Bank of America, που οι αναλυτές φοβούνται ότι είναι πιθανό να υποχρεωθεί να επαναγοράσει επισφαλή στεγαστικά δάνεια.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών έχει αυξηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις στην Wall Street, με συναλλαγές πάνω από 9 δισ. μετοχών ημερησίως, που είναι υψηλότερο από τον ετήσιο μέσο όρο.

Στις σημερινές ανακοινώσεις, η Boeing ενισχύεται 2,23% μετά την ανακοίνωση επιστροφής σε κέρδη στο γ΄τρίμηνο μετά τις ζημιές στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αντιθέτως, η Morgan Stanley υποχωρεί 1,5% μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της.

Η Abbott Laboratories ανακοίνωσε μείωση καθαρών κερδών 40% αλλά αναβάθμισε τους στόχους 2010.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, θα κοινοποιήσει μεγέθη η eBay.

Η μετοχή της Yahoo που ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών αλλά στάσιμες πωλήσεις, ενισχύεται 1,36%.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι αγορές αφομοίωσαν μια μακρά σειρά από επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 5.729 μονάδες, ο DAX 0,52% στις 6.524 μονάδες, ενώ ο CAC 0,55% υψηλότερα στις 3.828 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v