Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούν από την BofA επαναγορά επισφαλών δανείων

Την Bank of America «στοιχειώνουν» επί μήνες τα αιτήματα να επαναγοράσει επισφαλή χρεόγραφα στεγαστικής πίστης αξίας δισεκατομμυρίων και χθες, η Fed Bank της Νέας Υόρκης αναδείχθηκε σε μια νέα πηγή πιέσεων.

Ζητούν από την BofA επαναγορά επισφαλών δανείων
Την Bank of America «στοιχειώνουν» επί μήνες τα αιτήματα να επαναγοράσει επισφαλή χρεόγραφα στεγαστικής πίστης αξίας δισεκατομμυρίων και χθες, η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης αναδείχθηκε σε μια νέα, ιδιαίτερα «ισχυρή» πηγή πιέσεων.

Η New York Fed -η περιφερειακή κεντρική τράπεζα που διαχειρίζεται τα οικονομικά της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζα των ΗΠΑ- περιλαμβάνεται σε ομάδα επενδυτών που κατέχει το 25% και πλέον των δικαιωμάτων ψήφου σε χρεόγραφα στεγαστικής πίστης αξίας 47 δισ. δολ. τα οποία είχε εκδώσει η Countrywide Financial, ο κολοσσός των δανείων στεγαστικής πίστης, τον οποίο αγόρασε η Bank of America το 2008.

Η ομάδα επενδυτών με επιστολή προς τους ασκώντας χρέη διαχειριστή των στεγαστικών χρεογράφων, Countrywide Home Loan Servicing και Bank of New York Mellon, δηλώνει ότι δεν έχει γίνει επαρκής εξυπηρέτηση των δανείων που προέκυψαν από αυτά τα χρεόγραφα και τους ζητεί να απαιτήσουν την επαναγορά των δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v