Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για τους G20 στην Wall Street

Eπιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν να πάρουν θέσεις ενόψει της υπουργικής συνόδου G20. Σε "χρυσό σταυροδρόμι" τα futures του S&P 500. Μικτή εικόνα Wall, ευρωαγορών.

Eπιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στις διεθνείς αγορές, καθώς τα έθνη της Group of 20 συναντώνται σε αναζήτηση κοινής κατεύθυνσης για την διαχείριση των παγκόσμιων ανισορροπιών στο εμπόριο, τα νομίσματα και τις οικονομίες.

Ο δείκτης Dow Jones  υποχωρεί 0,09% στις 11.133 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,06% στις 1.181 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει  ήπια άνοδο στις 2.461 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες ανοδικά, υπό την θετική επιρροή μιας σειράς επιχειρηματικών και μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Τα futures του S&P 500 δίνουν ευνοϊκό σινιάλο καθώς ο μέσος κυλιόμενος όρος 50 ημερών ενισχύθηκε πάνω από τον κυλιόμενο μέσο όρο 200 ημερών, που είναι ένα τεχνικό σινιάλο γνωστό ως «χρυσή διασταύρωση.» Αυτός ο δείκτης ανοδικής τάσης εκδηλώθηκε τελευταία φορά τον Ιούνιο 2009 και τα futures ενισχύθηκαν 35% περίπου στους 10 μήνες που ακολούθησαν.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται η υπουργική σύνοδος της G20, αλλά και η ροή των επιχειρηματικών ανακοινώσεων τριμήνου συνεχίζεται δραστήρια.

Ο βιομηχανικός κολοσσός Honeywell International ανακοίνωσε μείωση κερδών στα 497 εκατ. δολάρια.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Schlumberger ανακοίνωσε αύξηση 11% στα καθαρά κέρδη.

Η KeyCorp ενισχύεται καθώς ανακοίνωσε επιστροφή στα κέρδη στο τρίμηνο.

Τα μεγέθη τους δημοσιοποιούν σήμερα επίσης η Exelon και η Verizon Communications.

Μικτή εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ελαφρώς στις 5.751 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,13% στις 6,619 μονάδες, ενώ ο CAC 0,2% στις 3.886 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v