Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall μετά το υψηλό Απριλίου για Dow

Σε αρνητικό έδαφος η Wall μετά την άνοδο του Dow Jones πάνω από το υψηλό Απριλίου, κόντρα στα καλά αποτελέσματα μεγάλων εισηγμένων αλλά και τις θετικές στατιστικές εκπλήξεις. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος η Wall μετά την άνοδο του Dow Jones πάνω από το υψηλό Απριλίου, κόντρα στα καλά αποτελέσματα μεγάλων εισηγμένων αλλά και τις θετικές στατιστικές εκπλήξεις. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 11.180 μονάδες, ο S&P 0,44% στις 1.172 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,67% στις 2.441 μονάδες.

Ο Dow Jones Industrial Average απεκόμισε κέρδη 1,2% στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, στις πρώτες δύο ώρες, το «βαρόμετρο» του αμερικανικού χρηματιστηρίου ενισχύθηκε παροδικά πάνω από το υψηλό της bull market του Απριλίου, που ήταν οι 11.205 μονάδες στις 26 Απριλίου. Αν ο Dow κλείσει πάνω από αυτό το επίπεδο, πολλοί επενδυτές θα το εκλάβουν ως επιβεβαίωση ότι η bull market που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2009, παραμένει κραταιή.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της σημερινής συνεδρίασης ήταν αναπάντεχα ευνοϊκές, καθώς εμφανίστηκε μείωση των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας κατά 23.000, επιστροφή του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας στην κρίσιμη περιφέρεια της Φιλαδέλφειας σε θετικά εδάφη και βελτίωση του δείκτη οικονομικών προγνώσεων “leading indicator» 0,3% τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πρωταγωνιστούν πάντως οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις γ΄τριμήνου.

Η μετοχή της Caterpillar αντιδρά με άνοδο 3,3% στην ανακοίνωση αύξησης κερδών 96% και την αναβάθμιση των ετήσιων στόχων του κολοσσού.

Η McDonald’s που ανακοίνωσε αύξηση 10% στα κέρδη τριμήνου, ενισχύεται 2%.

Ο τίτλος της Travelers Companies κερδίζει 2% μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών κερδών στα 1,01 δισ. δολ. αό 935 δισ. πέρσι.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Eli Lilly (+0,11%) ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ΄τριμήνου 38%.

Ο τίτλος της φινλανδικής Nokia ενισχύθηκε έως 8% στην Νέα Υόρκη, μετά την επιστροφή σε κερδοφορία.

Επιστρέφοντας στα αποτελέσματα των αμερικανικών επιχειρήσεων, η eBay αλλά και η Netflix, εταιρία ενοικίασης DVD, απολαμβάνουν εύρωστα κέρδη 7% και 10% περίπου αντιστοίχως.

Θετικά αντέδρασαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο κύμα από ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,58% υψηλότερα στις 5.757 μονάδες, ο DAX 1,33% στις 6.611 μονάδες, ενώ ο CAC 1,31%%. στις 3.878 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v