Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G20 και αποτελέσματα δίχασαν τη Wall Street

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα δεν στάθηκαν ικανά να κρατήσουν σε θετικό έδαφος τον Dow καθώς προβλημάτισαν τους επενδυτές τα μηνύματα από την σύνοδο G20. Κέρδη για S&P, Nasdaq. Πτώση στις ευρωαγορές.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα δεν στάθηκαν ικανά να κρατήσουν σε θετικό έδαφος τον Dow καθώς προβλημάτισαν τους επενδυτές τα πρώτα μηνύματα από την υπουργική σύνοδο των G20. Κέρδη για S&P, Nasdaq. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Εβδομαδιαία άνοδος 0,6% για τους δείκτες Dow και S&P.

Αναλυτικά η πρώτη μέρα της Συνόδου των Υπουργών Οικονομικών των G20 φαίνεται να επιβεβαιώνει το χάσμα που υπάρχει στην εύρεση μιας κοινής πολιτικής που θα τερματίσει τον λεγόμενο νομισματικό πόλεμο μεταξύ των ισχυρών κρατών της υφηλίου καθώς στο κενό φαίνεται να πέφτει η πρόταση του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, T. Geithner για την επιβολή πολιτικής συγκράτησης των εμπορικών ελλειμμάτων - πλεονασμάτων "έως ένα συγκεκριμένο ποσοστό" των οικονομιών.

Θετικά στην πλειοψηφία τους τα εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου των εισηγμένων στη Wall με πρώτη να κερδίζει τις εντυπώσεις η μετοχή της Amazon μετά την ανακοίνωση αύξησης 39% στις πωλήσεις και σημαντικής αύξησης των καθαρών κερδών πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αντίστοιχα, αύξηση κερδών κοντά 11% ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός της Schlumberger με τη μετοχή να ενισχύεται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 2% και επιστροφή στα κέρδη στο γ’ τρίμηνο ανακοίνωσε η KeyKorp.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις (πτώση 3,1%) δέχθηκε σήμερα η μετοχή της American Express καθώς δημοσιοποίησε μεν μεγαλύτερα των αναμενόμενων καθαρά κέρδη στα 1,1 δισ. δολάρια ωστόσο οι αναλυτές διέκριναν περιορισμένη ζήτηση στη χορήγηση νέων δανείων και συγκεκριμένα πολύ κάτω από τα επίπεδα πριν την χρηματοπιστωτική κρίση.

Πτώση 1,6% και για τη μετοχή της Verizon καθώς τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου διαμορφώθηκαν σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της William Capital Group, Stephen Carl, «σήμερα ήταν μια συνεδρίαση άνευ ενδιαφέροντος λόγω της απουσίας οικονομικών ανακοινώσεων. Ουσιαστικά η αγορά αναμένει την επόμενη εβδομάδα την δημοσιοποίηση σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων και μιας πλειάδας μακροοικονομικών στοιχείων».

Στην αγορά εμπορευμάτων, οριακή άνοδο (εβδομαδιαία πτώση 3%) σημείωσε η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές στα 1.327 δολ. Αντίστοιχα άνοδος και για το πετρέλαιο με την τιμή να ενισχύεται 1,5% στα 81,75 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε κέρδη 1,3% στα 2,34 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 0,7% στα 26,72 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,13% στις 11.132,56 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,24% στις 1.183,08 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,8% στις 2.479,3 μονάδες.

Απώλειες στις ευρωαγορές με τον FTSE 100 να κλείνει με πτώση 0,29% στις 5.741,37 μονάδες, ο DAX 30 με οριακές απώλειες 0,08% στις 6.605,84 μονάδες και ο CAC 40 χαμηλότερα 0,25% στις 3.868,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v