Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cameron: "Στρατηγική ανάπτυξης" για την Βρετανία

Με έμφαση σε επενδύσεις στις υποδομές, την δημιουργία τεχνολογικών κέντρων αλλά και τις πράσινες επενδύσεις, ο Βρετανός πρωθυπουργός Οικονομικών προσπαθεί να ανατρέψει το κλίμα μετά το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας

Cameron: Στρατηγική ανάπτυξης για την Βρετανία
Κάνοντας λόγο για «στρατηγική ανάπτυξης» ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron αποκάλυψε τα σχέδια της κυβέρνησης του Λονδίνου για την στήριξη της βρετανικής οικονομίας μετά το εκτενές πρόγραμμα λιτότητας των 81 δισ. στερλινών. Μιλώντας ενώπιον της Συνομοσπονδίας των Βρετανών Βιομηχάνων στο Λονδίνο, ο κ. Cameron έκανε λόγο για «νέο οικονομικό δυναμισμό» και δήλωσε πως στόχος του είναι να καλύψει ο ιδιωτικός κλάδος το κενό που αφήνει η περικοπή των δημοσίων δαπανών.

Ανακοίνωσε ότι 200 εκατ. στερλίνες θα επενδυθούν σε γερμανικού τύπου «κέντρα τεχνολογικών καινοτομιών». Επίσης ανακοίνωσε το «πρώτο στην ιστορία εθνικό σχέδιο υποδομών» του οποίου στόχος είναι να δημιουργήσει επενδύσεις 200 δισ. στερλινών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αναβάθμιση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της Βρετανίας, αλλά και των λιμένων. Επιπλέον 60 εκατ. στερλίνες θα δοθούν για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για προσπάθεια του Βρετανού πρωθυπουργού ανατροπής του δυσμενούς κλίματος. Οι Fianancial Times μάλιστα επισημαίνουν ότι η σχετική «Λευκή Βίβλος Ανάπτυξης» του υπουργείου Οικονομικών, ενδέχεται να αναβληθεί για τον επόμενο χρόνο «γεγονός που υποδεικνύει πως η κυβέρνηση παλεύει να βρει μία στρατηγική ανάπτυξης» όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v